Nokia C02, listat pe site-ul companiei finlandeze. Va fi livrat cu Android 12 „Go” și port micro-USB

25.02.2023
Nokia C02, listat pe site-ul companiei finlandeze. Va fi livrat cu Android 12

Nokia a listat pe site-ul său, fără un anunț oficial, un nou smartphone cu Android. Acesta, numit Nokia C02 este unul dintre cele mai ieftine dispozitive mobile „smart” pe care le vom putea cumpăra în 2023, fiind un telefon cu Android 12 Go Edition, versiunea specială pentru telefoane de performanță scăzută a sistemului de operare de la Google. Așa cum putem observa și din imagini, avem de a face cu un telefon de bază, iar specificațiile hardware interne sunt pe măsura design-ului.

Nokia C02 este un smartphone de bază din toate punctele de vedere

Nokia C02 este un telefon care poate rula majoritatea aplicațiilor uzuale de mobil, multe dintre ele în variante „Go” sau Lite de la Google și alte companii. Acesta este echipat cu ecran FWVGA+ de 5,45”, cu un procesor quad-core la 1,4 GHz, cu 2 GB memorie RAM (minimum necesar chiar și pentru Android Go), 32 GB stocare internă și cu o baterie de 3.000 mAh. Așa cum era de așteptat, bateria nu se încarcă decât la viteză mică, de 5W.

nokia c02 color

Telefonul este însă construit pentru a rezista, cât-de-cât, la mici accidente, Vorbim despre protecție praf și apă la standard IP52, adică particulele de praf nu vor intra în carcasă, iar telefonul va rezista la mici stropi de apă. Nu putem vorbi despre scufundări cu acest model.

Există desigur și compromisuri pentru un astfel de telefon. De exemplu, camera de 5 megapixeli principală nu va fi tocmai potrivită pentru fotografii decât în lumină foarte puternică, iar camera de 2 megapixeli secundară pare să fie adăugată doar pentru a putea scrie în lista de caracteristici că există două camere.

Telefonul beneficiază de un jack de 3,5mm și de un slot microSD, dar și de funcționalitate dual-SIM. Totuși, port-ul micro-USB este o alegere foarte ciudată în 2023, când toate dispozitivele mobile vin echipate cu USB-C.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult