Nokia Moneypenny este primul smartphone dual SIM cu Windows Phone 8?

Nokia Moneypenny este primul smartphone dual SIM cu Windows Phone 8?

Pe final de an, cei de la Nokia vor să ne capteze atenţia cu un viitor smartphone. Zvonul prezentat de binecunoscutul @evleaks vine sub forma unei capturi de ecran. Pe bara de notificări se pot observa două indicatoare pentru semnal, corespunzătoare celor două SIM-uri din carcasă. De asemenea, există tile-uri dedicate pentru apeluri şi SMS-uri primite de pe fiecare SIM. La baza ecranului avem cele trei butoane specifice sistemului de operare. Nu cu mult timp în urmă am aflat că Microsoft va oferi producătorilor posibilitatea de-a renunţa la butoanele fizice în favoarea celor integrate în interfaţă.

Windows Phone 8 cu suport dual SIM, de la Nokia?

Este posibil ca smartphone-ul Nokia Moneypenny, cu care a fost realizată această captură de ecran să fie creat special pentru piaţa din China. Modelele dual SIM sunt foarte populare acolo, iar mărimea pieţei justifică lansarea unor modele dedicate. În ştirea de la sursă se speculează faptul că terminalul de care vorbim aici ar putea fi Lumia 630, ţinând cont de ora indicată pe captura de ecran. Prezenţa tile-ului cu Asphalt 8 ne face să ne gândim de două ori înainte să luăm de bună această informaţie. Ar fi bine ca un model entry level, precum Lumia 630, să poată rula jocuri mai pretenţioase.

O altă concluzie importantă pe care o putem trage din imaginea de mai sus este că smartphone-ul va oferi suport pentru transferuri de date 3G prin intermediul ambelor cartele SIM. Acesta ar fi un pas important pentru Windows Phone 8 şi pentru terminalele accesibile ce-l rulează. Majoritatea smartphone-urilor dual SIM cu Android permit astfel de conexiuni cu un singur SIM. Este posibil ca smartphone-ul asociat imaginii de mai sus să fie lansat de Microsoft şi nu de Nokia. Vom afla mai multe detalii despre el la începutul anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News