Nokia, Renault-ul telefoanelor mobile, părăsește Rusia

12.04.2022
Nokia, Renault-ul telefoanelor mobile, părăsește Rusia

Producătorul finlandez a anunțat în mod formal ieșirea de pe piața din Rusia, în condițiile în care majoritatea echipamentelor comercializate nu erau smarphone-uri pentru uz individual, ci echipamente de telecomunicații folosite mai ales în domeniul infrastructurii. Cu doar o zi în urmă, rivalul Ericsson anunțase suspendarea pe termen nelimitat a operațiunilor această țară.

Furnizorul de echipamente de rețea de telecomunicații mobile, a anunțat suspendare livrărilor de echipamente în Rusia încă de la începutul lunii martie, vestea despre exit-ul total de pe această piață apărând mai degrabă va un anunț formal.

Această decizie va duce la constituirea unei garanții de 100 de milioane de euro în conturile Nokia pentru primul trimestru, a precizat grupul. Rusia a reprezentat „mai puțin de 2%” din veniturile Nokia în 2021, compania finlandeză reiterând previziunile financiare pentru 2022 „datorită cererii puternice anticipate din alte regiuni”.

Luni, rivalul suedez Ericsson a anunțat că își suspendă activitățile în Rusia pe termen nedefinit, cei 600 de angajați intrând imediat în concediu plătit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult