Nokia se aliază cu Apple în procesul pentru interzicerea produselor Samsung

07.03.2013
Nokia se aliază cu Apple în procesul pentru interzicerea produselor Samsung

După ce reprezentanţii Apple au fost trimişi la plimbare în luna decembrie, când un judecător a decis să respingă acuzaţiile formulate împotriva Samsung cerând ca Apple să demonstreze mai întâi că tehnologiile patentate aduse în discuţie au un rol important în vânzarea produselor Samsung incriminate, Nokia intră în joc lansând acuzaţii grave asupra curţii de judecată.

Nokia se aliază cu Apple în procesul pentru interzicerea produselor Samsung

În documentul amicus curiae adăugat procesului Apple în formă sigilată, Nokia susţine folosirea legilor pentru patente în scopul dezvoltării de tehnologii pentru beneficiul public, dar totodată şi aplicarea de injuncţii permanente împotriva produselor care le încalcă “în circumstanţe potrivite”. În document, Nokia precizează că cererea formulată către Apple din partea judecătorului Lucy Koh aduce daune importante sistemului de protecţie a patentelor din Statele Unite, creând un standard pentru obţinerea ordinelor de interzicere cu cerinţe atât de greu de întrunit, încât rezultatul dorit poate fi obţinut doar foarte rar, sau deloc. Reprezentanţii Nokia şi-au argumentat punctul de vedere precizând că precedentul stabilit de acest proces va duce la crearea unui sistem obligatoriu de licenţiere, de natură să descurajeze aducerea de noi inovaţii.

În introducere documentul menţionează interesele Nokia în domeniul patentelor, atât ca deţinător de tehnologii patentate ce ar putea cere impunerea unor ordine de interzicere pentru produsele altor companii, cât şi fabricant ce ar putea fi beneficiarul unui litigiu similar. Până acum, Nokia este singura companie care a formulat o poziţie favorabilă în numele Apple – compania rivală pe care a acuzat-o de furtul mai multor tehnologii patentate în anul 2009.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video