Nokia X2, a doua generaţie de telefoane Nokia X cu sistem Android este gata de lansare

Nokia X2, a doua generaţie de telefoane Nokia X cu sistem Android este gata de lansare

Nici vorbă să renunţe la a mai fabrica telefoane cu Android. Finlandezii de la Nokia dau semne că sunt gata să lanseze o nouă generaţie de telefoane Nokia X, mai performante şi mai bine echipate decât precedentele.

Fără a-i dezvălui numele, Nokia a fixat data de lansare pentru un produs supriză, descris cu sloganul green with envy (verde de invidie). Principalul candidat pare să fie nimeni altul decât Nokia X2, reprezentantul celei de-a doua generaţii de telefoane Nokia cu sistem Android.

Nokia dă semne că este pe cale să lanseze un nou smartphone cu Android

Subiect de zvonuri încă de luna trecută, Nokia X2 pare să fi ajuns deja în arhiva cu rezultate online a benchmark-ului AnTuTu, demonstrând performanţe superioare predecesorului Nokia X.

Din detaliile strecurate până acum prin surse neoficiale aflăm că Nokia X2 dispune de 1GB memorie RAM şi CPU quad-core la 1.2GHz, mai exact modelul Qualcomm MSM8210 (Snapdragon 200). Ecranul de 4.3” păstrează neschimbată rezoluţia 480×800 pixeli, dar primim în plus un webcam pentru apeluri video şi cameră foto de 5MP în partea din spate.

Redenumit în Nokia X platform 1.2, sistemul de operare cu interfaţă în stil Windows Phone va fi de fapt o versiune de Android 4.3 Jelly Bean, mai bine optimizată decât versiunea Android 4.1 folosită în trecut. Desigur, cantitatea dublă de memorie RAM va avea un impact major pentru creşterea performanţelor resimţite, apropiind Nokia X2 de nivelul telefoanelor entry-level cu sistem Windows Phone. Rămâne de văzut cum va fi ajustat preţul la vânzare, raportat la noua listă cu specificaţii.

Potrivit indiciilor lăsate în mesajul postat pe website-ul Nokia Conversations, telefonul Nokia X2 va fi prezentat oficial marţi, 24 iunie 2014

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult