Samsung anunță noi senzori Isocell cu rezoluție 108MP, 64MP, 48MP și 32MP, pentru telefoane mobile

15.09.2020
Samsung anunță noi senzori Isocell cu rezoluție 108MP, 64MP, 48MP și 32MP, pentru telefoane mobile

Samsung anunță patru noi senzori Isocell pentru telefoane mobile, toți având pixeli de 0.7 μm (mai mici decât la generația anterioară de senzori optici) dar sensibilitate crescută la lumină. Aparent, totul se datorează tehnologiei ISOCELL, adusă de Samsung la versiunea 2.0.

Astfel, noua ofertă Samsung de senzori foto pentru telefoane mobile include modelul ISOCELL HM2 de 108MP, senzorul de 64MP ISOCELL GW3 și două soluții low-cost – 48MP ISOCELL GM5 și ISOCELL JD1 de 32MP.

Pe lângă reducerea cu 15% a spațiului ocupat, noii senzori Samsung ar trebui să permită și o reducere cu 10% a înălțimii camerei foto, ceea ce înseamnă că producătorii smartphone vor putea lansa telefoane și mai subțiri decât în prezent.

Compensând pentru suprafața fizică mai redusă, tehnologiile Samsung ISOCELL Plus și Smart-ISO ar trebui să sporească sensibilitatea la lumină și acuratețea expunerii ISO. Per total, precizia noilor senzori optici ar trebui să crească cu 12%, aproape compensând eforturile depuse pentru miniaturizare.

samsung isocell

Samsung 108MP ISOCELL HM2

Noul senzor ISOCELL HM2 de 108MP este cu 15% mai mic decât predecesorii săi care foloseau pixeli de 0,8μm. Acesta aduce Super PD, o soluție de focalizare automată (PDAF) mai rapidă și mai eficientă, tehnologie pixel-binning cu raport 9-la-1 pixel (NONACELL) și suport pentru zoom optic 3x fără pierderi de calitate a imaginii.

Samsung 64MP ISOCELL GW3

Folosește o implementare pixel binning de tip tetracell 4-în-1 și tehnologia Smart-ISO. Samsung spune că acest senzor este personalizat pentru stabilizarea electronică a imaginii (EIS) bazată pe giroscop, pentru a permite utilizatorilor să obțină poze și clipuri video fără pierderi de claritate, până la rezoluție 4K / 60 fps.

samsung isocell

48MP ISOCELL GM5

Conceput pentru rolul de teleobiectiv (emulare zoom optic) sau camere cu unghi ultra-wide, acesta poate livra zoom optic până la valoarea 5x, atunci când este utilizat într-un sistem cu lentile de tip periscope. Cuplat cu lentile ultra-wide, senzorul permite captură video slo-mo full-HD cu 480 fps și vine, de asemenea, cu opțiune staggered HDR – o tehnologie HDR îmbunătățită, care promite imagini mai clare și mai luminoase.

32MP ISOCELL JD1

Acesta pretinde a fi cel mai mic senzor de 32MP creat până acum. Chip-ul măsoară 1/3,14-inch și suportă aceeași tehnologie staggered HDR. Samsung spune că acesta este ideal pentru camere frontale de tip pop-up.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video