Normandy, primul smartphone Nokia cu sistem Android a apărut în oferta unui magazin online

Normandy, primul smartphone Nokia cu sistem Android a apărut în oferta unui magazin online

Aşteptat cu interes de fanii Android, Nokia Normandy a putut fi observat pentru scurt timp în oferta unui mare magazin vietnamez, afişând noi detalii despre specificaţii şi imagine de prezentare.

Telefon dual SIM cu Android şi ecran de 4 inch, Nokia Normandy aduce mai degrabă a smartphone entry-level cu Windows Phone 8, interfaţa personalizată şi setul de aplicaţii părând preluate direct din platforma Microsoft. În mod surprinzător, deşi mai multe surse anunţau că Nokia va livra terminalul Normandy împreună cu un set personalizat de aplicaţii şi fără acces la magazinul Google Play, retailerul vietnamez afirmă că produsul are acces la toate serviciile Google.

Nokia Normandy

Nokia Normandy dispune de o configuraţie modestă cu CPU dual-core la 1GHz (nucleu Snapdragon 200), ecran WVGA, slot microSD şi cameră foto de 5MP. Deşi bine camuflat sub interfaţa în stil Windows Phone, sistemul de operare livrat este Android 4.4 KitKat.

Din păcate cel mai important detaliu, preţul de achiziţie a rămas neprecizat. Însă tot de la bursa zvonurilor aflăm un detaliu aproape la fel de important: Normandy ar putea fi lansat cu numele oficial Nokia X.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video