Nothing va lansa un telefon foarte curând. Prototipul a fost prezentat la MWC

03.03.2022
Nothing va lansa un telefon foarte curând. Prototipul a fost prezentat la MWC

Nu este tocmai un secret faptul că Nothing, compania fondată de Carl Pei, fost co-fondator OnePlus, pregătește un smartphone. Chiar dacă anul trecut singurul produs pe care l-a adus pe piață a fost o pereche de căști true wireless, ambițiile pentru prima jumătate a anului 2022 sunt să aducă pe piață deja primul telefon. Se pare că Pei a prezentat deja un prototip în privat mai multor parteneri în cadrul Mobile World Congress și că lansarea ar putea fi iminentă.

Telefonul Nothing ar putea fi dezvoltat cu tehnologia cumpărată de la Essential

Conform TechCrunch, care susține că are informații de la persoane apropiate de compania Nothing, cât și de la partenerii săi, Carl Pei a prezentat în spatele ușilor închise primul prototip de smartphone al brandului. Conform primelor detalii, acesta ar putea păstra design-ul cu elemente transparente ale căștilor Nothing ear(1) și ar putea fi lansat foarte curând. O prezentare oficială ar putea fi programată pentru luna aprilie a acestui an.

În timp ce dezvoltarea de smartphone-uri este complicată și costisitoare pentru o companie nouă, faptul că Pei are deja experiența OnePlus în urmă, cât și faptul că noua sa companie, Nothing, a cumpărat anul trecut toate brevetele și tehnologiile dezvoltate de defuncta companie Essential, au ajutat la realizarea unui nou dispozitiv într-un timp atât de scurt.

Cel mai probabil însă, telefoanele Nothing nu vor fi produse pentru piața mare de consum, ci dispozitive disponibile în serie limitată. De exemplu, căștile Nothing ear(1), lansate anul trecut, au reușit să vândă doar 400.000 de unități la nivel mondial până la sfârșitul lunii ianuarie.

Cu siguranță însă, fiind vorba despre Carl Pei și compania Nothing, ne putem aștepta la strategii de promovare neconvenționale pentru noul smartphone. Actualul CEO Nothing a fost și cel care a gândit vânzarea pe bază de invitații a primelor modele de la OnePlus, cât și restul de campanii de marketing neobișnuite pentru dispozitivele care au urmat.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult