Nothing phone (1): procesorul Snapdragon 778G+, confirmat. Prețul și data de lansare, „scăpate” pe internet

30.06.2022
Nothing phone (1): procesorul Snapdragon 778G+, confirmat. Prețul și data de lansare, „scăpate” pe internet

Așa cum ne-am obișnuit de la lansările mai vechi OnePlus organizate de Carl Pei, și Nothing phone (1) primește același tratament de informații noi date publicului cu „lingurița”. Am văzut până acum design-ul telefonului și luminițele de pe spate și acum aflăm pe căi oficiale informații despre configurația acestuia. Totuși, în paralel nu încetează să apară și detalii neoficiale despre telefon, care țin de alte aspecte, precum culorile în care acesta va fi oferit, dar și prețul de la raft.

Nothing phone (1) va fi un model mid-range din gama superioară

Nothing phone (1) va folosi chipset-ul Snapdragon 778G+, așa cum deja intuiam pe baza testelor din baza de date GeekBench. Astfel, putem stabili faptul că vorbim despre un telefon mid-range din gama superioară și nicidecum despre un „flagship killer”, așa cum erau telefoanele anterioare lansate de Carl Pei. Nothing spune că acest procesor este „personalizat” pentru acest telefon, însă asta nu poate să însemne prea mult în termeni de performanță. Snapdragon 778G+ de la Qualcomm este un cip vechi de un an, care a fost între timp înlocuit de Snapdragon 7 Gen 1.

Se pare însă că niciun alt telefon cu acest procesor nu include funcția de încărcare wireless și încărcare wireless în sens invers, lucruri despre care Nothing spune că au fost adăugate de Qualcomm la cererea sa.

Motivația lui Carl Pei pentru alegerea acestui cip în defavoarea unui model high-end este interesantă:

„Telefoanele au ajuns într-un punct în care pot oferi performanță destul de bună pentru majoritatea activităților, iar cipurile mai performante vin cu beneficii în plus reduse”.

Totuși, procesoarele mai performante vin cu CPU și GPU semnificativ mai performant, important în aplicații complexe și în jocuri video, cât și cu procesoare AI mai capabile, procesoare de imagine mai avansate care pot ajuta la livrarea unor rezultate mai bune folosind același hardware foto.

Prețul telefonului a fost „scăpat” pe Amazon, alături de data de lansare

Un nou leak despre Nothing phone (1) a dezvăluit cum arată telefonul în varianta cu carcasă neagră. Telefonul păstrează design-ul general și luminițele albe de pe spate, înlocuind componentele albe cu unele de o nuanță mai degrabă gri închis.

Nothing-Phone-1-Black-Side-By-Si

Nu în ultimul rând, Amazon a listat din greșeală Nothing phone (1) pe site-ul său din Germania. Telefonul este listat în două variante, 8+128 GB și cu 12+256 GB, la prețuri de 469,99 euro, respectiv 549,99 euro. Data de lansare „estimată” de Amazon este 26 octombrie, ceea ce sugerează că telefonul va întârzia mult mai mult față de momentul anunțului, programat pe 12 iulie.

Având însă în vedere că Nothing plănuiește să ofere phone (1) pe bază de invitații inițial, probabil că va face vânzările în regim propriu prioritare, fără să pună telefonul și pe rafturile partenerilor. Această decizie ar putea fi limitată de faptul că Nothing este un producător nou de telefoane, cu capacitate redusă de producție. Perioada de lansare „limitată” cu invitații ar putea dura câteva luni, astfel, iar telefonul ar putea ajunge în magazine abia la toamnă.

sursa: GSM Arena, Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult