Nothing Phone (2) nu va fi un „flagship killer”. Qualcomm va oferi un procesor mai vechi

07.03.2023
Nothing Phone (2) nu va fi un „flagship killer”. Qualcomm va oferi un procesor mai vechi

Următorul telefon Nothing va folosi un chipset Snapdragon 8, zicea anunțul făcut de companie la Mobile World Congress alături de partenerul său pe partea de procesoare, Qualcomm. Se pare însă că acest anunț nu confirma însă că următorul Nothing Phone (2) va fi un adevărat flagship, ci doar că va folosi un chipset din seria high-end a producătorului american de procesoare. Se pare însă că Nothing va fi mai degrabă un mid-range avansat, nu un veritabil „flagship killer”, așa cum ne așteptam de la următorul produs realizat sub îndrumarea lui Carl Pei.

Nothing Phone (2) va folosi cel mai puternic procesor de anul trecut

Conform unui articol publicat de Alex Katouzian, Senior VP și General Manager Qualcomm, pe LinkedIn, Nothing Phone (2) va folosi un chipset Snapdragon 8+ Gen 1, adică modelul de top de anul trecut, nu cel de anul acesta. Practic, Nothing va folosi un hardware dintr-o generație precedentă pentru a încerca să atingă un preț mai mic, dar cu un nivel de performanță în continuare ridicat. Mesajul a fost editat între timp și mențiunea modelului de procesor a fost înlocuită cu „Snapdragon 8 series”. Din fericire, 91mobiles a păstrat o captură de ecran (mai jos).

foto: 91mobiles

O strategie similară am văzut și la alți producători de smartphone-uri, care pun pe modelele „standard” ale unei serii de flagship-uri un chipset de anul trecut, folosind cel mai nou procesor doar pe varianta „Pro”.

Adevărul este că în afară de câteva cazuri de utilizare specifice, precum jocuri video avansate sau procesare cu AI, în utilizare normală, majoritatea utilizatorilor nu vor observa diferențe de performanță între un cip de top de anul trecut și unul din generația curentă. Mai mult, aceste procesoare sunt realizate pentru a fi actuale pentru mai mulți ani, deci nu vor da semne de oboseală în perioada normală de utilizare a unui telefon, de 2-3 ani.

Având în vedere că Nothing Phone (1) de anul trecut a fost un model foarte apreciat, în ciuda procesorului său mid-range Snapdragon 778+, cu siguranță fanii brand-ului se vor bucura de upgrade-ul de performanță pe care Noting Phone (2) îl va oferi. Carl Pei a demonstrat în trecut cu OnePlus că poți avea succes pe piața aglomerată a smartphone-urilor dacă știi să faci compromisurile corecte pentru a atinge un preț mai mic, iar alegerea unui procesor mai vechi, dar încă foarte puternic ar putea fi soluția pentru o experiență flagship mai accesibilă.

sursa: 91mobiles, via Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult