O companie oferă Android 10 pentru un telefon entry-level lansat în 2018

08.07.2020
O companie oferă Android 10 pentru un telefon entry-level lansat în 2018

În timp ce multe smartphone-uri lansate anul trecut și care costă sute de dolari încă nu au primit Android 10, Nokia anunță actualizarea pentru modelul Nokia 1, un telefon entry-level prezentat în 2018.

Lansat la un preț recomandat de 85 de dolari, smartphone-ul rulează Android Go. Compania a anunțat că telefonul primește acum actualizarea la Android 10 pe 13 piețe. Potrivit Nokia, până pe 10 iulie actualizarea va ajunge pe 50% din dispozitive. Ulterior, Android 10 va ajunge treptat la toți utilizatorii terminalului.


Pe scurt, Nokia 1 are ecran LCD cu diagonala de 4,5” (rezoluție de 480 x 854 pixeli), chipset MediaTek MT6737M, 1 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 8 GB (plus slot pentru card micro-SD), cameră rpincipală de 5 MP și baterie de 2.150 mAh.

Android 10 este instalat în acest moment pe doar aproximativ 9% din smartphone-urile cu Android aflate în uz.

Ce este Android Go

Android Go a fost gândit pentru smartphone-uri care au o memorie RAM de 1 GB sau mai mică, 8-16 GB capacitate de stocare internă şi chipset entry-level (Snapdragon 210 sau un model MediaTek similar).

Platforma include gama de aplicaţii Go de la Google, optimizate pentru smartphone-urile cu hardware mai slab. Printre acestea se numără YouTube Go, Google Maps Go sau Gmail Go.

Aplicațiile enumerate ocupă un spaţiu redus (în medie cu 50% mai puţin) şi au un consum mai mic de date mobile.

Orice funcţie care nu este necesară a fost eliminată din Android Go.

Unele dintre smartphone-urile care rulează platforma au fost lansate la un preț mai mic de 50 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult