O companie oferă Android 10 pentru un telefon entry-level lansat în 2018

08.07.2020
O companie oferă Android 10 pentru un telefon entry-level lansat în 2018

În timp ce multe smartphone-uri lansate anul trecut și care costă sute de dolari încă nu au primit Android 10, Nokia anunță actualizarea pentru modelul Nokia 1, un telefon entry-level prezentat în 2018.

Lansat la un preț recomandat de 85 de dolari, smartphone-ul rulează Android Go. Compania a anunțat că telefonul primește acum actualizarea la Android 10 pe 13 piețe. Potrivit Nokia, până pe 10 iulie actualizarea va ajunge pe 50% din dispozitive. Ulterior, Android 10 va ajunge treptat la toți utilizatorii terminalului.


Pe scurt, Nokia 1 are ecran LCD cu diagonala de 4,5” (rezoluție de 480 x 854 pixeli), chipset MediaTek MT6737M, 1 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 8 GB (plus slot pentru card micro-SD), cameră rpincipală de 5 MP și baterie de 2.150 mAh.

Android 10 este instalat în acest moment pe doar aproximativ 9% din smartphone-urile cu Android aflate în uz.

Ce este Android Go

Android Go a fost gândit pentru smartphone-uri care au o memorie RAM de 1 GB sau mai mică, 8-16 GB capacitate de stocare internă şi chipset entry-level (Snapdragon 210 sau un model MediaTek similar).

Platforma include gama de aplicaţii Go de la Google, optimizate pentru smartphone-urile cu hardware mai slab. Printre acestea se numără YouTube Go, Google Maps Go sau Gmail Go.

Aplicațiile enumerate ocupă un spaţiu redus (în medie cu 50% mai puţin) şi au un consum mai mic de date mobile.

Orice funcţie care nu este necesară a fost eliminată din Android Go.

Unele dintre smartphone-urile care rulează platforma au fost lansate la un preț mai mic de 50 de dolari.

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult