O fotografie cu noul Honor 50 sugerează că acest model are origini în laboratoarele Huawei

11.05.2021
O fotografie cu noul Honor 50 sugerează că acest model are origini în laboratoarele Huawei

Se împlinesc deja șase luni de când Huawei a vândut divizia Honor către un consorțiu chinez, în care este implicată inclusiv administrația orașului Shenzhen, însă brandul încă nu a lansat un telefon echipat cu hardware sau software nou. Modelele Honor din ultima perioadă erau cel mai probabil în stadii avansate de producție încă dinainte de separarea de Huawei, fiind încă bazate pe procesoare Kirin și MediaTek și fără software cu servicii Google. Se zvonește că Honor 50 ar putea fi primul telefon al brandului care scapă de restricțiile SUA, însă design-ul pare să fie în continuare inspirat de cel al dispozitivelor Huawei.

Honor 50 este foarte similar în design cu Huawei P50

O nouă imagine cu ceea ce pare a fi modelul flagship Honor 50 arată partea din spate a telefonului. Asemănarea cu Huawei vine de fapt din leak-uri despre modelele Huawei P50, nu de la un model anume deja lansat. Asta pentru că atât în această imagine, cât și în fotografiile neoficiale cu Huawei P50, putem vedea un sistem de camere similar. Este vorba despre trei camere foto încadrate în două cercuri pe verticală.

În timp ce Honor 50 pare să adopte o cameră de rezoluție înaltă, alături de două alte camere mai mici, Huawei ar putea integra în aceste două cercuri până la patru camere. Honor pare însă să integreze un zoom periscopic și încă o cameră cu senzor mic, probabil cu obiectiv ultra wide.

Zvonurile spun că Honor 50 ar putea fi echipat cu Snapdragon 888 și servicii Google, însă nu există vești care să confirme faptul că Google a semnat un parteneriat cu compania chineză. Având în vedere programul anterior de lansare de la Honor, modelele Honor 50 ar putea fi lansate cândva în luna iunie, probabil foarte aproape de modelele P50 de la Huawei.

În trecut, dispozitivele Honor beneficiau de specificații similare din punct de vedere hardware cu dispozitivele Huawei, însă limitate în anumite puncte cheie pentru a atinge un preț mai mic. De obicei lucruri precum rezistența la apă, una din camere sau încărcarea wireless erau „scoase” de pe modelele Honor. Acum că Honor este un brand independent de Huawei, probabil că telefoanele sale vor avea libertatea să se dezvolte spre categoria premium.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult