O parte din specificaţiile lui Samsung Galaxy S5, confirmate de o captură de ecran

19.02.2014
O parte din specificaţiile lui Samsung Galaxy S5, confirmate de o captură de ecran

Nu am aflat chiar toate detaliile despre Samsung Galaxy S5, însă ni se conturează deja o imagine foarte clară a terminalului. Două capturi de ecran ne confirmă acum o parte a specificaţiilor modelului de top. Ele au fost realizate în testul AnTuTu, la secţiunea cu informaţii despre sistem. Iniţial am fost entuziasmaţi să vedem aceste capturi, însă o analiză mai atentă ne facem să fim puţin circumspecţi în legătură cu autenticitatea lor. În primul rând, ele nu par să fie realizate pe un smartphone Samsung cu software comercial. Bara superioară de notificări şi cea inferioară cu butoanele virtuale nu au ce căuta la un telefon ce rulează TouchWiz. Terminalul pe care au fost realizate capturile de ecran ar putea să fie un prototip iniţial.

Captură de ecran de la un prototip de Galaxy S5

Dacă ţinem cont că terminalul Samsung Galaxy S5 ar fi un prototip, avem o mică problemă legată de versiunea sistemului de operare rulat. În mod implicit, culoarea folosită pentru ceas şi indicatoarele alăturate în Android 4.4 este cea albă, nu albastru ca mai sus. Trecând peste toate acestea, butoanele virtuale nu elimină posibilitatea ca versiunea comercială a lui Galaxy S5 să aibă butoane fizice, cel din mijloc urmând să fie şi cititor de amprente.

O parte din specificaţiile prezentate mai sus ne sunt familiare, deoarece le-am întâlnit deja la Galaxy Note 3. Chipset-ul, cantitatea de memorie RAM, memoria internă, rezoluţia ecranului şi filmarea 2160p sunt comune. Dacă aceste capturi de ecran sunt autentice, atunci diagonala ecranului este de 5.2”, iar camera foto principală are un senzor de 16 MP. De asemenea, procesorul este tactat la 1,8 GHz, faţă de 1,9 GHz cât are procesorul modelului Galaxy Note 3 dotat cu chipset Exynos. În mai puţin de-o săptămână vom afla cu siguranţă cum stau lucrurile, Samsung Galaxy S5 urmând să fie anunţat la MWC 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News