OnePlus 3 are probleme cu ecranul. Producătorul OnePlus promite însă un remediu software (UPDATE)

05.07.2016
OnePlus 3 are probleme cu ecranul. Producătorul OnePlus promite însă un remediu software (UPDATE)

UPDATE: OnePlus a publicat un pactch care promite să rezolve problemele semnalate de utilizatorii OnePlus 3 legat de funcţionarea ecranului OLED, cât şi o altă problemă vizând gestionarea memoriei RAM. Concret, versiunea iniţială de firmware aplica un algoritm agresiv pentru eliminarea aplicaţiilor recente din memoria RAM, cu scopul de a obţine astfel o autonomie mai bună a bateriei. În practică,  strategia aleasă avea efecte adverse asupra performanţelor resimţite de utilizatori, făcând practic inutilă cantitatea de 6GB memorie RAM. 


În ciuda numeroaselor teste interne care preced lansarea unui nou model smartphone sau tabletă, nu de puţine ori am avut cazuri în care defecte de fabricaţie uşor de sesizat au ajuns în produsul finit. Fie că este vorba de probleme cu finisajele exterioare, probleme hardware sau bug-uri software care dau impresia unei probleme hardware, astfel de incidente pot avea consecinţe grave asupra imaginii de brand şi vânzările produsului afectat.

Ultimul astfel de exemplu este OnePlus 3, care potrivit informaţiilor din mai multe surse ar avea probleme cu ecranul. Concret, ecranul de tip Optic OLED (o versiune OLEC personalizată după specificaţiile OnePlus) dă imaginii o tentă gălbuie atunci când sunt redate elemente grafice închise la culoare.

Vestea bună este că acest tip de problemă a mai fost observată şi în trecut la ecrane cu tehnologie OLED, rezolvarea venind cu un simplu update software, fără a fi necesară înlocuirea dispozitivelor afectate sau alte intervenţii în garanţie.

Galaxy Note 7 ar putea fi lansat cu un acumulator mai mic decât se credea

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video