OnePlus 6T a fost listat pe un magazin online. Sunt confirmate multe dintre zvonuri despre acesta

12.09.2018
OnePlus 6T a fost listat pe un magazin online. Sunt confirmate multe dintre zvonuri despre acesta

Nu este un mare secret faptul că vom vedea foarte curând un nou smartphone de la OnePlus, însă o listare online timpurie ar putea să ofere toate detaliile de care am putea avea nevoie despre acesta. OnePlus 6T a apărut pe site-ul magazinului Giztop (listarea a fost dată jos ulterior), cu tot cu lista completă de specificaţii tehnice şi cu fotografii care confirmă design-ul care a circulat pe internet în utlimele câteva săptămâni în fotografii neoficiale.

OnePlus 6T ţinteşte şi mai sus decât predecesorii săi, întrând deja în teritoriul „phablet”. Practic, OnePlus 6T va fi o alternativă la modele precum Huawei Mate 20 şi Galaxy Note9, oferind un display cu diagonală de 6,4” cu rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli). Acesta va fi decupat doar în partea de sus pe centru, încadrând noua cameră de 25 megapixeli într-un notch în formă de picătură de apă, restul senzorilor şi difuzorul pentru apeluri fiind amplasate mai sus, foarte aproape de rama metalică.

Pe partea din spate poate fi observat un sistem triple camera, care însă nu împrumută idei de la Huawei. Acesta beneficiază de doi senzori foto similari cu cei de pe OnePlus 6, cu rezoluţie de 12, respectiv 20 megapixeli, cât şi un senzor TOF 3D (Time of Flight), care ar putea oferi funcţii noi, pe care nu le-am mai văzut pe multe dispozitive până acum. Practic, acel senzor ar putea să funcţioneze asemeni celui True Depth de pe iPhone, poziţionarea pe spate sugerând un accent mai mare pe funcţii AR.

Întrucât senzorul de amprentă nu este poziţionat pe spate, acesta este clar inclus în display, folosind tehnologie cu ultrasunete, nu modelul capacitiv pe care l-am văzut pe telefoanele chinezeşti de la Vivo, care poate fi lent şi mai puţin sigur. La nivel de hardware intern, OnePlus 6T nu prea are cum să ne surprindă.

Avem acelaşi chipset Snapdragon 845, 6 sau 8 GB memorie RAM şi opţiuni de stocare de 64, 128 şi 256 GB. Sistemul de operare Oxygen OS pre-instalat va fi cel bazat pe Android 9.0 Pie, cu personalizările proprietare de la OnePlus, precum optimizarea performanţei pentru jocuri, optimizarea bateriei şi funcţiile speciale dezvoltate de companie (Dash Charging, de exemplu).

Evenimentul de prezentare al lui OnePlus 6T este aşteptat pe data de 16 octombrie, această dată nefiind confirmată încă. Atunci există posibilitatea ca şi pre-comenzile să înceapă, livrările începând probabil la câteva săptămâni distanţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult