OnePlus confirmă prezenţa senzorului de amprente sub ecran, la modelul OnePlus 6T

OnePlus confirmă prezenţa senzorului de amprente sub ecran, la modelul OnePlus 6T

Al doilea flagship OnePlus, aşteptat să poarte numele OnePlus 6T, se alătură clubului restrâns de telefoane mobile echipate cu senzor de amprente sub ecran.

Prezent la dispozitive ca Vivo V11, X20 Plus UD, X21 şi Nex, senzorul de amprente poziţionat sub suprafaţa ecranului a fost deocamdată evitat de producătorii consacraţi, această dotare presupunând unele compromisuri de natură să afecteze calitatea imaginii. Însă tehnologia continuă să evolueze, fiind doar o chestiune de timp până ce această dotare va deveni larg răspândită.

Mai mult decât un upgrade incremental, OnePlus 6T va oferi atât opţiunea pentru autentificare facială, cât şi pe bază de amprentă, utilizatorii alegând varianta cea mai confortabilă pentru ei.

La folosirea autentificării pe bază de amprentă, ecranul este pornit pentru a asigura iluminarea amprentei, citirea acesteia fiind realizată cu ajutorul unui senzor optic şi procesorul responsabil cu accelerarea funcţiilor de inteligenţă artificială. Această dotare este confirmată şi cu imaginea ambalajului retail, pe care apare expresia „Unlock The Speed” şi simbolul amprentă la partea de jos a ecranului.

Cu 0.45 mm mai gros decât modelul anterior, noul OnePlus 6T include un sistem triple-camera la partea din spate şi ar putea fi lansat în luna octombrie cu preţul de 550 dolari, valabil pentru Statele Unite.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult