OnePlus 7 şi OnePlus 7 Pro: noi imagini şi detalii despre hardware

07.05.2019
OnePlus 7 şi OnePlus 7 Pro: noi imagini şi detalii despre hardware

Majoritatea informaţiilor lansate în ultima perioadă despre noua serie OnePlus 7 au fost în principal despre modelul Pro. Motivul pare acum destul de clar, întrucât noul OnePlus 7 standard nu va fi un telefon foarte „impresionant”. Acesta va păstra design-ul exterior al predecesorului său, OnePlus 6T şi probabil şi câteva alte componente, precum display-ul cu notch, dar şi dimensiunile. Imaginile noi, în care sunt prezentate ambele telefoane expun o privire de ansamblu destul de clară asupra celor două modele.

Am tot văzut imagini cu OnePlus 7 Pro, dar acum avem şi primele imagini clare cu OnePlus 7. Telefonul pare să fie aproape identic la exterior cu OnePlus 6T, fiind echipat cu acelaşi display de 6,41” şi rezoluţie Full HD, notch în formă de picătură de apă în partea de sus, cameră duală pe spate şi construcţie din sticlă pe ambele părţi. Ecranul nu este curbat, iar jack-ul de căşti lipseşte. Cu ochiul liber pot fi observate doar o grilă mai mare pentru difuzorul de apeluri şi integrarea blitz-ului în ansambul de cameră. Alte mici schimbări au loc însă la interior.

OnePlus 7 va fi echipat tot cu Snapdragon 855, chipset-ul de top de la Qualcomm, care va fi integrat şi în varianta Pro. Acesta va fi disponibil într-o configuraţie de bază cu 6 GB memorie RAM şi 128 GB stocare, dar şi într-o variantă cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare. Acumulatorul de 3.700 mAh va fi de asemenea la fel ca cel de pe modelul de anul trecut, compatibil cu standardul de încărcare Warp Charge la 20W. Camera foto renunţă la sistemul dual 16 + 20 megapixeli în favoarea unuia 48 + 5 megapixeli, probabil cel secundar fiind pentru realizarea de fotografii portret.

Galerie foto

În cazul lui OnePlus 7 Pro, avem de a face cu o configuraţie hardware similară, doar că ecranul va fi mai mare şi fără notch, iar versiunea de top ar putea fi ecihpată cu 12 GB memorie RAM. Sistemul de camere triplu de pe spate ar trebui să urmeze trendurile din industrie, cu o cameră principală wide, una secundară cu zoom 3x şi o cameră ultra-wide. Se pare că OnePlus pregăteşte mai multe opţiuni de culoare pentru varianta Pro, fiind dezvăluit un nou model de culoare „Almond”, un maroniu foarte deschis. Ştiam deja că telefonul vine într-o versiune albastră şi într-o versiune neagră.

Preţurile pentru modelele OnePlus 7 şi OnePlus 7 Pro ar putea fi însă mai mari decât în trecut. Modelul de bază OnePlus 7 ar putea porni acum de la 579 dolari/euro, cu 30 mai mult decât în trecut, în timp ce OnePlus 7 Pro ar putea să pornească de la 750 euro. Probabil că varianta 5G a modelului Pro va fi şi mai scumpă, undeva în jurul a 1.000 euro.

Galerie foto

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult