OnePlus 7 şi OnePlus 7 Pro primesc update la Android 10. Ce noutăţi include noul Oxygen OS 10

23.09.2019
OnePlus 7 şi OnePlus 7 Pro primesc update la Android 10. Ce noutăţi include noul Oxygen OS 10

Android 10 a fost lansat pe dispozitivele Pixel din generaţiile 1, 2 şi 3 la începutul acestei luni, iar între timp câteva companii au promis sau au rulat deja teste de beta pentru noua versiune a sistemului de operare Google pe dispozitivele lor. Dintre toţi partenerii Google, doar Essential a mai lansat actualizare la Android 10 în versiune finală, însă acum alte două dispozitive se alătură listei: OnePlus 7 şi OnePlus 7 Pro, cele mai recente dispozitive ale producătorului chinez, care au primit peste weekend acces la noul update care aduce Oxygen OS 10, bazat pe cel mai recent software Google.

OnePlus a devenit în timp una dintre cele mai apreciate companii producătoare de smartphone-uri cu Android, iar acest lucru nu se datorează doar preţului pe care îl cere pe acestea. Da, OnePlus reuşeşte să ofere finisaje premium şi dispozitive puternice la preţuri competitive, însă suportul software este un alt punct forte al producătorului, reuşind de multe ori să aducă cea mai recentă versiune la timp foarte scurt după lansarea oficială de la Google.

De asemenea, OnePlus obişnuieşte să ofere suport software şi pentru dispozitivele sale mai vechi, pentru Android 10 fiind aşteptat un update inclusiv pentru modelul OnePlus 5, lansat în iunie 2015, în urmă cu peste 2 ani. Cel mai probabil însă, modelele mai vechi vor primi actualizarea în cursul anului 2020.

Cei care deţin un OnePlus 7 sau OnePlus 7 Pro au început deja să primească notificările pentru update în regim OTA (over the air), însă compania va lansa actualizarea în valuri, deci nu toţi utilizatorii pot actualiza simultan. „Lansarea” va dura probabil una sau două săptămâni, timp în care toţi cei care folosesc cele mai recente telefoane OnePlus vor primi acces la Oxygen OS 10.

Cu această ocazie, OnePlus a oferit şi o listă de noutăţi în Oxygen OS 10, câteva dintre acestea fiind dezvoltate special de companie, iar altele fiind funcţii şi modificări asigurate de sistemul de operare Android 10 care stă la bază. Iată lista de modificări în Oxygen OS 10:

Sistem

  • Actualizare la Android 10
  • Un nou design de interfaţă
  • Permisiuni îmbunătăţite pentru intimitatea serviciilor de locaţie
  • Posibilitatea de a seta în aplicaţia Settings forma pictogramelor din meniul Quick Settings

Gesturi Full Screen

  • Adăugarea suportului pentru glisări spre interior de la marginile laterale pentru comanda „back”
  • Adăugarea unei bare de navigaţie în partea de jos pentru a schimba rapid aplicaţiile pornite spre stânga şi spre dreapta

Game Space

  • Game Space strânge toate jocurile tale preferate într-un spaţiu unificat, pentru acces mai uşor şi o experienţă de gaming îmbuntătăţită

Smart display

  • Oferă informaţii inteligente bazate pe oră, locaţie şi evenimentele din calendar pentru funcţia Ambient Display.

Mesaje

  • Posibilitatea de a bloca anumite cuvinte cheie şi de a le marca drept „spam” din aplicaţia de Mesaje (SMS)

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult