OnePlus 7T este dezamăgitor în testele de rezistenţă. Decupajul mare al camerei scade durabilitatea sticlei

21.10.2019
OnePlus 7T este dezamăgitor în testele de rezistenţă. Decupajul mare al camerei scade durabilitatea sticlei

OnePlus s-a remarcat de-a lungul timpului prin smartphone-uri cu hardware performant şi design „premium”, la un preţ mai mic. Toate telefoanele pe care compania le-a lansat până în prezent s-au dovedit a fi mai performante şi mai rezistente decât alte modele concurente care costă dublu, însă OnePlus 7T pare să fie primul care nu este atât de bine construit. Conform testelor JerryRigEverything, spatele din sticlă este mai fragil decât în cazul altor telefoane de pe piaţă.

În timp ce OnePlus a folosit aceleaşi materiale de calitate cu care ne-a obişnuit, precum sticlă curbată cu textură mată şi aluminiu de jur-împrejur, telefonul nu este tocmai „rezistent” la îndoituri. Din fericire, OnePlus 7T nu rămâne îndoit atunci când aplici presiune pe el, însă sticla de pe spate se crapă într-un mod foarte ciudat. Principalul suspect pentru rezistenţa scăzută pare să fie camera foto circulară, care necesită un decupaj mare pe spatele dispozitivului, slăbind astfel rezistenţa sticlei.

În rest, avem de a face cu un dispozitiv construit foarte bine, care ar trebui să reziste abuzurilor de utilizare zilnică obişnuită. Desigur, utilizarea lui fără o husă de protecţie este riscantă, însă OnePlus pare să includă una de silicon în pachet, care va oferi aderenţă îmbunătăţită şi un minimum de protecţie împotriva zgârieturilor. Pentru protecţie la accidente va fi necesară o husă mai solidă şi nici măcar cu aşa ceva nu există nicio garanţie că telefonul va supravieţui impactului cu solul nevătămat.

Problema evidenţiată de aceste teste ar trebui să îi îngirjoreze pe cei care obişnuiesc să poarte telefonul în buzunarul de la spate. Aşezarea (chiar şi accidentală) pe telefon poate rezulta într-o sticlă spartă şi o vizită la un service. Desigur, OnePlus nu are service-uri locale în toate regiunile, deci asta de obicei înseamnă chemarea unui curier şi repararea dispozitivului într-un centru dedicat, de multe ori aflat în afara ţării.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video