OnePlus 8: preț peste 1.000 euro în anumite variante

09.04.2020
OnePlus 8: preț peste 1.000 euro în anumite variante

Dispozitivele din seria OnePlus 8 vor fi anunțate în doar câteva zile, iar acestea ar putea reprezenta cel mai mare salt atunci când vine vorba despre preț de la o generație la alta. Acest brand a pornit drept unul de buget și a introdus pe piață conceptul de „flagship killer”, adică smartphone-uri accesibile care oferă același nivel de performanță precum cele mai scumpe de pe piață, cu mici compromisuri. Se pare însă că

Informații despre prețurile noilor modele OnePlus vin de la publicația germană WinFuture, cunoscută pentru astfel de detalii înainte de anunțurile oficiale. Site-ul a publicat în trecut prețuri care au fost confirmate despre diverse telefoane și a publicat fotografii oficiale cu modele de telefoane înainte ca acestea să fie anunțate. Astfel, fiind atât de aproape de lansarea de pe 14 aprilie și fiind vorba despre o sursă credibilă, este foarte posibil ca aceste informații să fie bazate pe detaliile oficiale.

OnePlus 8: preț ridicat, hardware îmbunătățit

WinFuture spune că modelul de bază din seria OnePlus 8 va intra în oferta magazinelor în intervațul de preț 719-729 de euro. Astfel, prețul ar crește cu aproximativ 120-130 de euro față de prețul de pornire din prezent pentru modelul OnePlus 7T. Diferența de preț aduce însă un procesor mai nou și mai puternic, modelul Snapdragon 865, echipat cu un modem și antene 5G, alături de probabil un ecran la 120 Hz și camere semnificativ îmbunătățite. În dolari, OnePlus 8 acest model se va apropia probabil de 800 de dolari.

Totuși, acest preț îl pune foarte aproape de dispozitive precum iPhone 11 sau Samsung Galaxy S20 sau chiar Huawei P40 Pro, care pornesc de la prețuri de aproximativ 750 de euro. Acele modele au în plus rezistență la apă și praf la standard IP68, încărcare wireless și servicii post vânzare avansate, precum service-uri oficiale locale.

În cazul OnePlus 8 Pro, modelul de top, articolul WinFuture spune că prețul ar putea fi undeva între 919 și 929 euro. Deja intrăm în limitele dispozitivelor flagship ale altor companii, precum iPhone 11 Pro, sau Samsung Galaxy S20+. Modelul OnePlus 7T Pro din toamna trecută pornea de la 760 de euro, deci avem parte de o creștere și mai mare de preț, între 160 și 170 euro.

Avantajele ar putea fi similare ca în cazul lui OnePlus 8 standard, cu mențiunea că ecranul de pe versiunea Pro este de obicei mai mare și de rezoluție mai înaltă, în timp ce bateria și camera este îmbunătățită. Se zvonește că OnePlus 8 Pro va integra și o cameră 3D TOF, alături de încărcare wireless la 30W, dar și certificare IP68 pentru rezistență la apă.

Astfel, OnePlus ar putea dovedi că pentru a oferi un telefon complet echipat, fără compromisuri, este nevoie ca prețul să urce la fel ca în cazul celorlalte dispozitive de pe piață. Avantajul modelului OnePlus 8 Pro ar putea fi însă softaware-ul Oxygen OS, care oferă performanță peste media dispozitivelor cu Android, are o interfață „curată” și primește actualizări foarte rapide.


Iată cum ar putea arăta lista de prețuri pentru seria OnePlus 8:

  • OnePlus 8 (8+128GB) — 719/729 eur
  • OnePlus 8 (12+256GB) — 819/829 eur
  • OnePlus 8 Pro (8+128 GB) — 919/929 eur
  • OnePlus 8 Pro (12+256GB) — 1.009/1019 eur
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult