OnePlus 8T Concept: primul telefon care își poate schimba culoarea

21.12.2020
OnePlus 8T Concept: primul telefon care își poate schimba culoarea

OnePlus a prezentat la începutul anului 2020 primul său telefon „concept”, realizat doar pentru a demonstra noi tehnologii precum sticla electrocromică, fără intenția de a-l și lansa pe piață. Ei bine, compania chineză încheie anul 2020 cu un alt dispozitiv concept, de data aceasta bazat pe design-ului OnePlus 8T, care include un capac din spate cu o nouă tehnologie, care poate să schimbe culoarea anumitor zone din argintiu în albastru.

OnePlus a prezentat un nou telefon concept, care integrează o nouă tehnologie pentru capacul de pe spate

De fapt, această tehnologie nu este tocmai nouă. Am mai auzit despre ea pe un dispozitiv prototip de la Vivo, care însă nu a mai fost prezentat în mod oficial, singurele imagini cu acesta fiind obținute pe căi neoficiale. OnePlus crede însă că această tehnologie este destul de interesantă pentru a fi prezentată publicului, chiar dacă, din punct de vedere practic, nu există foarte multe motive pentru utilizarea ei.

Folosind oxid de metal și impulsuri electrice, OnePlus a realizat un model pe capacul din spate al lui OnePlus 8T care poate să își schimbe culoarea la comandă. Rezultatul este o formă de picături de apă care reflectă lumina într-un mod plăcut din punct de vedere vizual. Când vine vorba despre aplicații practice, OnePlus a menționat că acest sistem poate fi sincronizat cu datele biometrice pe care telefonul le colectează despre utilizatori, putând să se sincronizeze cu respirația sau pulsul. Probabil că ar fi necesar un ceas pentru o asemenea funcție.

De asemenea, se pare că OnePlus a integrat un nou tip de antenă 5G, cu radar inclus, care ar putea recunoaște gesturile pe care utilizatorul le face cu mâna, fără a atinge dispozitivul. Această soluție ar fi mult mai elegantă și probabil mai precisă decât cea care folosește camere sau radar cu laser, așa cum am văzut pe alte modele.

Totuși, fiind vorba despre un telefon concept, nu ne așteptăm să îl vedem prea curând pe piață.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult