OnePlus „Fold” ar putea fi doar un rebranding al lui Oppo Find N

08.04.2022
OnePlus „Fold” ar putea fi doar un rebranding al lui Oppo Find N

Oppo Find N ar putea fi unul dintre cele mai bune pliabile de pe piață, dacă acesta ar fi disponibil oficial în afara Chinei, însă există posibilitatea să putem cumpăra un model similar în viitorul apropiat. Chiar dacă Oppo ar putea să nu lanseze Find N în Europa în mod oficial, există zvonuri despre un model similar, produs sub brandul OnePlus, care ar putea ajunge în curând în magazine.

Oppo Find N ar putea fi lansat în afara Chinei sub brandul OnePlus

Am testat versiunea chinezească a lui Oppo Find N recent, iar impresiile au fost în mare parte pozitive. Oppo a reușit să creeze un smartphone pliabil de dimensiuni mai mici, mai ușor de folosit decât modelele Fold ale altor producători. Totuși, aceste dimensiuni reduse pun la îndoială și utilizarea lui pentru activități de multitasking. Dar, momentan, pliabilele nu par să ofere foarte mult avantaje utilizatorilor în materie de experiență de utilizare, ci par să fie mai degrabă ceva „diferit”, într-o piață aglomerată cu tot felul de modele similare.

Pricebaba spune că OnePlus va lansa un pliabil bazat pe platforma Oppo Find N, ceva ce am văzut recent că se întâmplă destul de des între cele două brand-uri. Oppo Find X5 Pro și OnePlus 10 Pro sunt dispozitive foarte similare între ele, în timp ce viitorul Oppo Reno 8 folosește un design aproape identic cu cel al OnePlus 10. Diverse modele Oppo, OnePlus și Realme sunt practic aceleași dispozitive, dar lansate în diverse regiuni cu alte logo-uri.

Nu este clar când va ajunge OnePlus „Fold” pe piață, însă având în vedere că Find N este deja lansat din luna decembrie în China și că folosește platforma Snapdragon 888, este posibil să îl vedem foarte curând pe piață. O întârziere prea mare ar aduce de la sine costuri mai mari de dezvoltare, întrucât ar trebui schimbat hardware-ul intern pentru a găzdui componente mai noi.

Între timp însă, un alt brand al BBK Electronics, Vivo, va lansa modelul pliabil Vivo X Fold.

sursa: Pricebaba

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult