OnePlus Nord 2 CE, versiunea mai ieftină Nord 2 se amână pentru luna februarie

24.12.2021
OnePlus Nord 2 CE, versiunea mai ieftină Nord 2 se amână pentru luna februarie

Adresată cumpărătorilor cu buget mai puțin permisiv, seria OnePlus Nord oferă totuși performanțe competitive și camere performante, chiar dacă nu la nivel de flagship. Completând oferta Nord 2 la un nivel de preț și mai competitiv, modelul Nord 2 CE (Core Edition) era așteptat la expoziția CES 2022, programată să înceapă chiar din primele zile ale noului an. Între timp, răspândirea noii tulpini COVID – Omicron i-a determinat pe mulți dintre participanții de renume să abandoneze planurile de participare fizică, lăsând întregul eveniment într-o situație de incertitudine.

Preluând direcția arătată deja și de alți jucători din industrie, OnePlus ar fi amânat lansarea modelului Nord 2 CE pentru luna februarie 2022.

Potrivit zvonurilor de până acum, OnePlus va lansa noul smartphone de buget pentru piețele din India și Europa, cu prețul de aproximativ 299 euro.

Nord 2 CE va face mici compromisuri la anumite capitole, dar va încerca să păstreze cât mai multe dintre avantajele telefonului original. De exemplu, în locul unui ecran la 120 Hz, va folosi un ecran OLED de 6,4” la 90 Hz. Rezoluția Full HD+ va rămâne, la fel ca opțiunile de 8 sau 12 GB memorie RAM. Apare însă și o configurație de buget de 6 GB.

Chipsetul Dimensity 1200 este înlocuit cu Dimensity 900 în echiparea 5G, dar unele surse vorbesc despre Snapdragon 750G, o soluție cu performanțe ceva mai bune.

De asemenea, stocarea de 128 și 256 GB este la fel ca pe modelul original. Acumulatorul rămâne la 4500 mAh, preluând inclusiv încărcare mai rapidă, de 65W, la fel ca pe modelele de top. Configurația foto va avea un senzor principal de 64 MP, o cameră ultra-wide de 8 MP și cameră de 2 MP pentru poze macro. Lista dotărilor este completată cu un jack de căști de 3,5mm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult