OnePlus Nord N10 și N100 nu vor primi decât un singur update, la Android 11

11.11.2020
OnePlus Nord N10 și N100 nu vor primi decât un singur update, la Android 11

OnePlus este una dintre cele mai apreciate companii de pe piața de smartphone-uri din mai multe motive. Unul era prețul telefoanelor sale, care de-a lungul anilor a început să se apropie destul de mult de cel al concurenței. Altul era garanția actualizărilor de software rapide și pe perioade mai lungi de timp. Din păcate, în 2020, niciuna dintre aceste promisiuni nu vor mai fi ținute față de clienți. Cel puțin nu față de toți.

Modelele ieftine de la OnePlus primesc doar Android 11

Modelele OnePlus primesc în general două sau chiar trei actualizări importante de software din partea companiei. Dar acest lucru este acum aparent valabil doar pentru modelele high-end ale companiei. În 2020, OnePlus a lansat gama de produse Nord, care aduce pe piață și alternative mai ieftine, cu specificații hardware mai limitate, iar acestea par să se înscrie în altă categorie de suport software față de modelele mai tradiționale.

În timp ce OnePlus Nord, modelul standard pare să nu fie afectat de noua inițiativă, cele mai recente două telefoane OnePlus, Nord N10 și Nord N100, vor primi un singur update major software, iar acela nici măcar nu va fi unul nou. Întrucât ambele au fost lansate cu Android 10 din fabrică, în ciuda faptului că Android 11 este deja disponibil din partea Google încă din luna septembrie, aceste două modele vor mai primi doar update la această versiune, cândva în următorul an.

OnePlus promite însă că cele două variante Nord de buget vor primi câte doi ani de actualizări de securitate, chiar dacă sistemul de operare va rămâne blocat la versiunea Android 11. În comparație modele precum OnePlus 3 și 3T au primit câte patru actualizări importante, de la Android 5, ajungând până la Android 9, în timp ce OnePlus 6 a ajuns până la Android 10 de la versiunea 7 și urmează să primească și Android 11.

Dacă vă uitați după modelele OnePlus Nord N10 și N100 și prețurile vi se par bune, luați în considerare și faptul că nu sunt tratate la fel ca celelalte modele ale companiei din punct de vedere al suportului software.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult