OnePlus One renunţă la sistemul de invitaţii în octombrie

01.09.2014
OnePlus One renunţă la sistemul de invitaţii în octombrie

OnePlus One a primit destul de multă atenţie în ultimele luni, însă sistemul de invitaţii a limitat numărul de unităţi care au ajuns în mâinile utilizatorilor. Începând din luna octombrie, compania va renunţa la invitaţii pentru vânzarea de telefoane şi va începe să ofere pentru toată lumea posibilitatea de a comanda un „flagship killer”.

Faptul că OnePlus a optat pentru invitaţii a reuşit să creeze destul de multă atenţie în jurul primului său telefon, dar a şi păstrat un ritm constant pentru linia de producţie. Fiind o companie nouă, înfiinţată abia în 2013, aceasta nu putea să producă un volum foarte mare de unităţi încă de la început.

OnePlus One

În locul invitaţiilor va fi folosit un sistem de pre-comandă, cei interesaţi putând să se înscrie la coadă pentru a primi un terminal OnePlus One. Anunţul a fost făcut prin intermediul Reddit, ceea ce sugerează că termenul ar putea să nu fie „bătut în cuie”. De asemenea, în aceeaşi perioadă sunt aşteptate debuturile telefoanelor iPhone 6, Moto X+1, Galaxy Note 4 şi Nexus X (6). Lansarea telefonului „la liber” în acea perioadă ar avea sens, având în vedere că are avantajul preţului: 300 de dolari pentru un telefon cu specificaţii de top.

Planul iniţial era ca sistemul de invitaţii să dispară încă din septembrie, însă a fost nevoie de o amânare până în luna octombrie. Având în vedere că stocurile de OnePlus One par să fie limitate chiar şi în condiţiile în care telefonul va fi disponibil pentru pre-comandă, sunt slabe şanse ca telefoanele să rămână prin depozite prea mult timp. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult