OnePlus pregătește două telefoane pliabile: V Fold și V Flip

30.01.2023
OnePlus pregătește două telefoane pliabile: V Fold și V Flip

OnePlus pare că va intra în viitorul apropiat și pe piața de dispozitive pliabile, după ce compania a înregistrat două mărci care par a fi numele a două dispozitive de acest gen. Compania deține acum în Europa brand-urile OnePlus V Fold și OnePlus V Flip, ceea ce sugerează că va adopta o strategie similară pe zona de pliabile cu cea pe care o vedem de la Samsung: un model pe format clamshell și un model care se extinde pentru un ecran mai pătrat, similar cu cel al unei tablete.

OnePlus va intra în 2023 pe piața de dispozitive pliabile

Fiind vorba despre OnePlus, nu putem să nu facem comparații cu ceea ce oferă Oppo, compania sub care operează acest brand, în zona de pliabile. La finalul anului trecut, Oppo a anunțat modelele Find N2 și Find N2 Flip, două smartphone-uri cu ecrane pliabile. Având în vedere că cele două brand-uri folosesc deseori tehnologii dezvoltate în aceleași laboratoare, nu putem să nu ne așteptăm la legături la nivel hardware și software între dispozitivele Oppo și cele OnePlus din zona de pliabile.

Primul loc unde OnePlus ar putea vorbi despre aceste dispozitive în următoarele câteva zile ar fi lansarea OnePlus 11 în afara Chinei, care va avea loc în cadrul unui eveniment stabilit pentru data de 7 februarie. Tot aici ar putea apărea și OnePlus 11R, un model inferior al seriei 11. Totuși, compania a confirmat anterior că nu vom vedea un model Pro.

Motivul ar putea fi faptul că modelul Pro ar putea fi înlocuit cu aceste dispozitive pliabile. Chiar dacă acestea nu vor fi anunțate acum, brandul OnePlus are parte de multiple lansări pe parcursul anului. O lansare în cea de-a doua jumătate a anului, în aceeași perioadă cu modelele Fold și Flip de la Samsung, putând fi de asemenea o posibilitate.

Cert este că piața de pliabile crește în 2023, iar brand-uri care până acum nu păreau să aibă mare interes pentru această zonă, se pregătesc să creeze concurență pentru jucătorii mai vechi, care aproape că se bucurau de monopol în anumite regiuni ale lumii.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult