OnePlus renunţă la modelul X pentru a se concentra exclusiv pe smartphone-uri de top

15.06.2016
OnePlus renunţă la modelul X pentru a se concentra exclusiv pe smartphone-uri de top

Compania OnePlus a devenit celebră în urma lansărilor de smartphone-uri cu hardware de top la preţuri de mid-range, însă de-a lungul timpului a lansat şi telefoane cu hardware mai modest. OnePlus X, varianta mai mică a lui OnePlus One, s-a bucurat de succes în urma lansării de anul trecut, însă acesta va fi ultimul smartphone mid-range pe care compania îl va lansa. Începând cu OnePlus 3, strategia companiei este să se concentreze exclusiv pe dispozitive high-end.

Anunţul a fost făcut în cadrul evenimentului de lansare al lui OnePlus 3, cel mai nou model de smartphone al companiei. CEO-ul Pete Lau a dezvăluit că OnePlus X a fost apreciat de către fani, însă concentrarea pe modelele cu hardware puternic vor întări fundaţia companiei, care a fost clădită pe smartphone-uri puternice. De acum înainte, va exista o singură linie de telefoane din clasa „flagship”, care va concura în spaţiul premium cu alţi jucători importanţi de pe piaţă. Avantajul OnePlus va fi evident preţul, dar şi sistemul de operare proprietar, bazat pe Android.

Referitor la software-ul pre-instalat, Pete Lau a dezvăluit că plănuieşte să unifice cele două platforme software pe care le dezvoltă. Smartphone-urile OnePlus sunt livrate acum cu Hydrogen OS în China şi cu Oxygen OS în restul lumii. Cele două sisteme de operare vor fi unite într-unul singur, însă nu există momentan alte detalii. CEO-ul a promis că va detalia această strategie spre finalul anului 2016. În acelaşi timp, OnePlus se va dezvolta şi în alte direcţii şi servicii în plus pentru clienţi.

Citeşte şi OnePlus X disponibil acum la comandă fără invitaţii

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult