Oppo lansează seria Reno4 în România. Reno4 Pro 5G și Reno4 Lite disponibile la pre-comandă

01.10.2020
Oppo lansează seria Reno4 în România. Reno4 Pro 5G și Reno4 Lite disponibile la pre-comandă

Seria de smartphone-uri Reno4, anunțată deja de câteva luni în China, ajunge și în România. Noul model Reno4 Pro 5G și Reno 4 Lite vor debuta în magazinele autohtone la jumătatea lunii octombrie și sunt acum disponibile pentru pre-comandă. Noile dispozitive oferă hardware mid-range, un design nou și încărcare rapidă, iar cei care le comandă vor beneficia și de accesorii bonus incluse în preț.

Oppo Reno4 Pro 5G: un telefon premium, dar fără procesor high-end

Oppo Reno4 Pro 5G continuă în direcția în care seria Oppo Reno3 a pornit la începutul acestui an. Vorbim despre un smartphone echipat cu același chipset Snapdragon 765G, care oferă modemul 5G Snapdragon X52, 8 sau 12 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. Acest model este construit folosind materiale premium, precum sticlă Gorilla Glass 6 pe ambele părți și un ecran AMOLED de 6,55” cu refresh rate de 90 Hz și rezoluție Full HD+. Acesta este compatibil și cu standardul HDR10+.

În afară de chipset-ul de medie, acest model ar putea fi considerat un smartphone high-end, fiind echipat cu un acumulator de 4.000 mAh cu încărcare rapidă la 65W, stocare pe format UFS 2.1 și un sistem de camere performant. Camera principală vine cu un senzor de 48 megapixeli F/1.7 cu stabilizare optică și focalizare laser, camera cu zoom 2x are un senzor de 13 megapixeli f/2.4, iar camera ultrawide de 12 megapixeli f/2.2 este considerată „camera de filmare”, cu pixeli mai mari decât celelalte două.

Reno4 Pro

La 3.500 de lei preț standard, modelul Reno4 Pro 5G este un telefon destul de scump, însă odată cu el, primiți automat și un ceas Oppo Watch la pre-comandă.

Oppo Reno4 Lite este un mid-range obișnuit

Reno4 Lite este în schimb un model mid-range standard. Acesta folosește un chipset MediaTek P95 octa-core, cu 8 GB RAM și 128 GB stocare, un ecran AMOLED de 6,4” cu rezoluție Full HD+, dar fără 5G și fără materiale premium de construcție. Pe partea din față, ecranul este acoperit de sticlă Gorilla Glass 3, iar capacul de pe spate este din plastic.

Acest model vine cu acumulator de 4.010 mAh cu încărcare rapidă la 30W, dar integrează un jack de căști și vine cu mai multe camere „la bord”, chiar dacă acestea sunt mai puțin performante. Este vorba despre o cameră principală de 48 megapixeli f/1.7, similară cu cea de pe modelul pro, alături de o cameră ultrawide de 8 megapixeli f/2.2 și două camere de 2 megapixeli pentru adâncime. De altfel, și pe față avem o cameră de 16 megapixeli f/2.4 și una de adâncime de 2 megapixeli.

Reno4 Lite

Acest model pornește însă de la jumătate de preț față de modelul pro, la 1.699 lei, iar cei care fac pre-comandă primesc și o pereche de căști true wireless Enco W31.

Cele două modele vor fi disponibile la pre-comandă în România între 1 și 15 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult