Oppo ar putea fi primul producător care lansează un telefon cu Snapdragon 870

28.10.2020
Oppo ar putea fi primul producător care lansează un telefon cu Snapdragon 870

Oppo ar putea fi prima companie care anunță un telefon echipat cu un nou chipset de la Qualcomm, încă neconfirmat. Alături de Snapdragon 875, modelul high-end din generația următoare, producătorul american este așteptat să anunțe și o versiune „lite” a acestui model, care să ofere un upgrade de performanță față de modelul 865 din prezent, dar care nu atinge performanța noului flagship. Acesta ar putea fi numit Snapdragon 870 și nu este prima dată când auzim despre existența lui.

Noul chipset Snapdragon 870 ar putea fi un model „lite” al variantei high-end

Conform leaker-ului chinez Digital Chat Station, Oppo are în dezvoltare un telefon cu Snapdragon 870, care ar putea fi dezvăluit foarte aproape de anunțul oficial al noilor procesoare. Noul procesor ar putea folosi un chipset octa-core, cu unul dintre nuclee tactat la 3,2 GHz, o frecvență mai mare și decât Snapdragon 865+, cel mai puternic chipset mobil de până acum.

Ideea din spatele Snapdragon 870 va fi performanță înaltă la un preț mai accesibil. Am văzut că în ultimii câțiva ani, modelele high-end au crescut din ce în ce mai mult în preț. Astfel, pentru performanță de top, trebuie să scoți din buzunar în jur de 1.000 de euro. Astfel, Snapdragon 875 va continua în această direcție, în timp ce modelul 870 va oferi o performanță înaltă, dar nu la fel de mare, la un preț mai accesibil.

Unul dintre avantajele pe care nu mulți le iau în considerare atunci când se uită după un telefon nou este faptul că procesoarele mai puternice sunt de obicei și mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie decât cele din gama medie. Asta pentru că sunt construite pe arhitecturi mai moderne, cu densitate de tranzistori mai mare. Astfel, autonomia de top, posibilă pe unele dintre telefoanele high-end, va deveni de asemenea mai accesibilă cu această ocazie.

 sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult