OPPO ar putea lansa primul smartphone cu 10 GB memorie RAM

27.09.2018
OPPO ar putea lansa primul smartphone cu 10 GB memorie RAM

Telefoanele au ajuns de curând să fie echipate cu 8 GB memorie RAM, aceeaşi cantitate pe care o găsim şi în majoritatea laptop-urilor performante de pe piaţă. Se pare însă că nevoia de memorie RAM a utilizatorilor de Android nu poate fi niciodată satisfăcută, întrucât OPPO pregăteşte acum primul dispozitiv cu 10 GB RAM, o variantă îmbunătăţită a impresionantului telefon OPPO Find X. Deşi nu a fost anunţat în mod oficial, noul telefon a ajuns deja în mâinile comisiei TENAA din China, deci va ajunge în curând în magazine.

Zvonuri despre un smartphone echipat cu 10 GB memorie RAM există de multă vreme, însă OPPO Find X este primul care apare într-o listare oficială cu aceste specificaţii. Modificarea a fost adăugată în urmă cu doar o zi, deci cel mai probabil, telefonul este gata de lansare, fiind livrat celor de la TENAA pentru aprobarea finală pentru a putea fi pus pe rafturile magazinelor.

În afară de memoria RAM, noul Find X pare să fie absolut identic faţă de modelele deja lansate. Vorbim despre un smartphone cu ecran OLED de 6,42” fără decupaj, fără margini, doar cu o „bărbie” foarte subţire în partea de jos, echipat cu Snapdragon 845, 256 GB spaţiu de stocare şi un design realizat în totalitate din sticlă şi un sistem avansat de glisare.

Find X este unul dintre puţinele smartphone-uri de pe piaţă care au renunţat complet la senzorul de amprentă, autentificarea fiind realizată printr-un sistem de recunoaştere facială avansat, similar cu cel pe care l-am întâlnit şi pe iPhone X.

Având în vedere că modelul de bază cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare costă undeva în jurul a 730 de dolari, iar versiunea cu 8 + 256 GB costă aproximativ 880 de dolari, probabil că versiunea cu 10 GB va fi lansată undeva în jurul a 1000 de dolari americani. În Europa, preţul ar putea ajunge lejer undeva aproape de cel al lui iPhone XS Max.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult