Oppo ar putea lansa un telefon cu ecran rulabil extensibil pe verticală

16.11.2021
Oppo ar putea lansa un telefon cu ecran rulabil extensibil pe verticală

Oppo a demonstrat deja prototipul funcțional al unui telefon cu ecran rulabil care se extinde pe orizontală. Acum, compania pregătește și un model compact, cu ecran extensibil pe verticală.

Din păcate, prototipul Oppo X 2021 s-a dovedit a fi doar un exercițiu de design, producătorul chinez confirmând în cele din urmă că nu are în plan să lanseze prea curând un astfel de dispozitiv, dând de înțeles că există mai multe provocări de ordin tehnic ce ar trebui rezolvate pentru ca produsul obținut să fie suficient de fiabil și practic. Totuși, asta nu împiedică brevetarea a noi variante de design.

În cazul de față, brevetul acordat pentru Oppo descrie un telefon rulabil foarte compact, dar capabil să ofere funcționalitatea unui smartphone convențional.

telefon cu ecran rulabil

Cu aspect aproape pătrat, telefonul numai bun de strecurat în buzunare puțin adânci va permite activități de bază precum verificarea notificărilor și a mesajelor primite, extinzând ecranul doar atunci când vrei să beneficiezi de toate avantajele unui ecran mai mare.

Astfel, noul telefon Oppo ar putea să fie un rival pentru Galaxy Z Flip 3, capabil să ofere funcționalitate mult îmbunătățită chiar și în modul compact.

Din păcate, în afara acestui brevet momentan nu există indicii cum că producătorul chinez ar dezvolta și un prototip funcțional. Cu excepția Samsung, nici în tabăra competiției entuziasmul pentru telefoane pliabile pare că nu mai e la cote atât de înalte, apărând chiar indicii cum că Google a anulat lansarea primului său model pliabil, Pixel Fold.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News