Oppo brevetează telefonul cu o cameră foto detașabilă

07.12.2020
Oppo brevetează telefonul cu o cameră foto detașabilă

După ce Vivo chiar a câștigat și un premiu pentru design-ul smartphone-ului său de concept cu cameră frontală detașabilă, Oppo propune acum un nou smartphone cu o idee similară. În loc să detașeze camera frontală retractabilă, Oppo dorește să ofere utilizatorilor posibilitatea de a detașa camera principală, de pe spate, lucru care poate deschide diverse alte portițe pentru inovație în viitor.

Desigur, un telefon modular a fost propus în trecut de dispozitive precum Project ARA de la Google, dar a fost considerat un eșec chiar înainte de lansarea oficială și anulat complet.

Oppo ar putea crea un telefon cu cameră detașabilă, care poate fi upgradată mai târziu

Dar propunerea Oppo sugerează că o cameră detașabilă ar putea fi folosită și ca un dispozitiv de sine stătător. Aceasta ar integra o mufă USB Type-C, NFC, un acumulator intern, Wi-Fi și Bluetooth pentru a putea comunica cu telefonul chiar și atunci când este detașată. Astfel, camera telefonului ar putea deveni o cameră foto ultraportabilă, pe care să o poți scoate atunci când nu este confortabil să filmezi cu telefonul.

Camera din brevetul Oppo, publicat de 91mobiles, include doi senzori foto cu două lentile, probabil cu distanțe focale diferite, cât și un blitz LED pentru fotografii și filmări în lumină slabă. Interesant este că design-ul prezentat în fotografiile brevetului, camera poate fi întoarsă și pentru a fi folosită drept cameră frontală, într-un mod similar cu cel folosit de ASUS pe ultimele două modele ZenFone.

Un avantaj al acestui design nu pare însă faptul că poți folosi camera fără de telefon și nici că o poți întoarce pentru autoportrete, ci faptul că deschide posibilitatea de a face upgrade doar camerei. Având în vedere cât de puternice sunt telefoanele de top din prezent, este greu de crezut că acestea vor trebui înlocuite din considerente de performanță prea curând. Camerele foto sunt într-o continuă evoluție însă, iar posibilitatea de a actualiza doar camera foto de pe un dispozitiv mobil ar fi un avantaj pentru clienți.

sursa: 91mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult