Oppo depășește Huawei, devine cel mai mare producător de smartphone-uri din China

06.03.2021
Oppo depășește Huawei, devine cel mai mare producător de smartphone-uri din China

Conform unui nou studiu de piață de la Counterpoint, Oppo este acum cel mai mare producător de smartphone-uri de pe piața din China. Luna ianuarie 2021 s-a terminat cu Oppo pe primul loc, cu 21% din piată, iar Huawei, fostul lider, nu se mai află nici măcar pe locul al doilea. Din urmă a venit Vivo, la distanță mică, urmate de Apple și Xiaomi. Se pare că restricțiile SUA au afectat afacerile companiei Huawei chiar și pe piața autohtonă, nu doar pe cea internațională

Trimestrul al patrulea din 2020 se termina cu Huawei pe primul loc, cu 30% din piața de smartphone-uri din China, compania fiind urmată de Vivo cu 18%, Oppo cu 16% și Xiaomi cu 13%. Apple era abia pe locul al cincilea, cu doar 8% din piață. Într-un timp relativ scurt, totul s-a schimbat, iar Oppo pare să fie acum jucătorul dominant din China.

Topul 5 cei mai mari producători de smartphone-uri pe piața din China

  1. Oppo – 21%
  2. Vivo – 20%
  3. Huawei – 18%
  4. Apple – 16%
  5. Xiaomi – 16%

Este interesant cum toți ceilalți producători au avut de câștigat de pe urma scăderii Huawei, fiecare fiind cu câteva procente mai sus. Acest transfer de cotă de piață s-a petrecut însă treptat între Huawei și alte companii pe parcursul anului 2020, întrucât în trimestrul al doilea, Huawei avea aproape jumătate din piață (46%).

oppo counterpoint

Este interesant cum Apple și-a dublat vânzările în regiune foarte repede, cu siguranță seria iPhone 12 fiind responsabilă pentru această creștere în vânzări. De asemenea, compania Vivo a fost depășită într-un timp atât de scurt de către Oppo, chiar dacă ambele companii au fost pe un trend ascendent. Xiaomi pare să fie cam singura companie care avansează într-un ritm mai lent pe piața din China.

Totuși, Xiaomi se bazează mai degrabă pe piața internațională, în special pe piețele din India și Europa, unde compania vinde volume mari și este în topurile preferințelor utilizatorilor.

sursa: Counterpoint

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult