Oppo Find N2 ar putea fi cel mai ușor telefon pe format „Fold”

14.11.2022
Oppo Find N2 ar putea fi cel mai ușor telefon pe format „Fold”

Unul dintre dezavantajele telefoanelor pliabile pe format „Fold” este faptul că trebuie să accepți să cari în buzunar un dispozitiv mai mare și mai greu decât altele de dimensiuni normale. Se pare însă că Oppo ar fi găsit o soluție prin care să scadă greutatea noului său Find N2, telefonul care va fi lansat pe piață, cel mai probabil, luna viitoare. Conform celor mai recente zvonuri, noul pliabil de la Oppo va fi mai ușor decât un iPhone 14 Pro Max, dar și decât concurenții direcți din piață cu ecran pliabil.

Find N2 va fi mai ușor și decât telefoane pe format „standard”, precum iPhone 14 Pro Max

Originalul Oppo Find N de anul trecut era deja printre cele mai compacte pliabile pe format Fold, iar Find N2 pare să adopte o formă similară, cu un ecran de dimensiuni mai mici. Astfel, compania s-a concentrat pe reducerea greutății dispozitivului, pentru a fi mai ușor de 240 de grame, cât cântărește cel mai mare iPhone.

Informațiile au fost publicate de IceUniverse, leaker cunoscut din China, care spune că Find N2 va avea o greutate cu 15% mai mică decât a modelului precedent și semnificativ mai mică decât Galaxy Z Fold4, Huawei Mate X2, sau Vivo X Fold+.

Printre posibilitățile prin care Oppo a scăzut greutatea se numără un nou design pentru balamaua care ține cele două jumătăți ale telefonului împreună, cât și alegerea de noi materiale, mai ușoare, pentru asamblarea noului model. Totuși, noul telefon este așteptat cu upgrade-uri la nivel hardware, precum un nou procesor, și camere foto mai performante: un senzor principal de 50 megapixeli, ultra wide de 48 megapixeli și zoom 2x de 32 megapixeli. Acest format ar fi similar cu ceea ce am putea vedea și pe OnePlus 11, conform zvonurilor.

Din păcate, având în vedere faptul că Oppo Find N nu s-a lansat în afara Chinei, nu avem mari speranțe că producătorul chinez va aduce acest model și în Europa. Noi am testat versiunea chinezească a originalului Find N și am fost plăcut impresionați de construcție și dimensiuni, însă dezamăgiți de experiența software.

via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult