OPPO Find X3 Pro va avea cameră-microscop cu zoom 25X

03.02.2021
OPPO Find X3 Pro va avea cameră-microscop cu zoom 25X

OPPO livrează o cameră telemacro și pe modelul POCO F2 Pro, însă cea inclusă pe flagship-ul Find X3 Pro promite să apropie de până la 25 ori obiectele pozate în modul macro.

În timp ce restul producătorilor smartphone tratează funcția macro ca pe o extra-dotare pentru completarea listei cu specificații, Oppo ia provocarea mult mai în serios. Potrivit „specialistului” în zvonuri, Evan Blass, OPPO echipează modelul Find X3 Pro cu o cameră macro de 3MP și lentile cu zoom 25X, compania intenționând să o promoveze drept „microscop”. Acesta nu oferă detalii precise despre tehnologiile folosite, dar conceptul pare să fie similar camerei telemacro de 5MP livrată pe modelul Poco F2 Pro.

În esență, camera telemacro a lui Poco F2 Pro permite utilizatorilor să obțină poze în modul macro fără a se apropia prea mult de subiect, astfel asigurând că pozele mai bine iluminate au nivel de calitate ridicat. În cazul lui OPPO Find X3 Pro, folosirea unui senzor optic cu dimensiune mai mică permite creșterea nivelului de zoom până la valoarea 25X, dar cu prețul unei rezoluții diminuate. Cât despre restul configurației foto, Oppo a selectat un senzor Sony IMX766 de 50MP pentru camera principală. Există și o cameră de 13MP, capabilă să obțină poze folosind zoom optic 2X.

OPPO Find X3 Pro

Vârf de gamă al producătorului chinez, telefonul are la bază chipsetul Snapdragon 888 și este livrat cu un ecran OLED de 6.7 inch, suportând rezoluția 1440 x 3216 pixeli și rată de refresh la 120Hz. Telefonul dispune de cea mai puternică implementare SuperVOOC 2.0, livrând puteri de până la 65W prin cablul USB-C. Însă acumulatorul de 4500mAh va putea fi încărcat și în modul wireless la puteri de până la 30W, folosind tehnologia VOOC Air.

Așteptat alături de modelele Find X3 Neo și Find X3 Lite, OPPO Find X3 Pro ar putea fi lansat în cursul lunii martie, echipat cu versiunea Android 11.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult