Oppo Find X5 Pro, anunțat și cu procesor Dimensity 9000 de la MediaTek, dar fără Hasselblad

25.02.2022
Oppo Find X5 Pro, anunțat și cu procesor Dimensity 9000 de la MediaTek, dar fără Hasselblad

Încă de săptămâna trecută știam că Oppo pregătește și o ediție mai puțin obișnuită a flagship-ului Find X5 Pro, însă abia astăzi, a doua zi după lansare, compania a dezvăluit-o oficial. Este vorba despre Find X5 Pro „Dimensity Edition”, o variantă alternativă a noului telefon high-end, echipat însă cu procesor Dimensity 9000, produs de MediaTek. Acesta este cel mai performant cip pe care compania taiwaneză l-a realizat până în prezent și ar putea fi chiar mai performant decât Snapdragon 8 Gen 1, disponibil în varianta „standard”.

Find X5 Pro Dimensity Edition va face compromisuri la capitolul foto

Oppo Find X5 Pro Dimensity Edition se lansează însă exclusiv în China, deci nu există prea multe șanse să putem testa acest model în Europa pentru a compara performanța lui cu cea a variantei cu procesor de la Qualcomm. Avantajul acestui model este că va fi ceva mai ieftin la raft, întrucât vine și cu câteva elemente în minus, pe lângă procesorul diferit. Chiar dacă în mare parte design-ul și hardware-ul telefonului sunt similare, există câteva diferențe notabile.

În primul rând, avem o singură versiune disponibilă: cu procesor Dimensity 9000 (echipat cu 5G și frecvență la 3,05 GHz), 12 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă. Acest model integrează aceleași camere duale de 50 megapixeli + cameră cu zoom de 13 megapixeli, același ecran de 6,7” la 120 Hz și beneficiază de construcție ceramică cu rezistență la apă IP68. Bateria de 5.000 mAh se va încărca tot la 80W pe cablu și la 50W wireless.

oppo find x5 pro dimensity 9000 inside

Totuși, logo-ul Hasselblad nu poate fi observat nicăieri pe carcasă. Asta pentru că tehnologia producătorului suedez de camere nu este folosită pentru a îmbunătăți capabilitățile foto. De asemenea, lipsește sistemul de stabilizare duală, fiind folosită doar stabilizare optică „standard”, cât și procesorul de imagine MariSilicon X.

Practic, cei care vor alege acest model vor primi un telefon cu performanțe similare, dar cu o cameră care ar trebui să ofere rezultate mai slabe în anumite situații, în special în lumină slabă.

Lansarea lui Oppo Find X5 Pro Dimensity Edition va avea loc la jumătatea lunii martie în China și va porni de la un preț de 5,799 yuan (810 euro). În comparație, modelul cu procesor Qualcomm, costă 6.299 yuan (880 euro) cu aceeași configurație.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult