OPPO pregăteşte un smartphone pliabil. Design-ul ar putea fi folosit şi de OnePlus

20.11.2018
OPPO pregăteşte un smartphone pliabil. Design-ul ar putea fi folosit şi de OnePlus

Dispozitivele pliabile vor deveni realitate foarte curând, odată cu lansarea lui FlexPai, primul hibrid între smartphone şi tabletă de la Royole. Desigur, toată lumea aşteaptă lansările de la Samsung şi Huawei pentru a avea exemple de urmat pe această piaţă, însă producătorul chinez OPPO ar putea să atace agresiv acest segment, având deja un concept de dispozitiv pliabil, al cărui design ar putea fi folosit inclusiv de OnePlus.

Primele detalii despre un dispozitiv OPPO pliabil prezintă un concept nu foarte diferit de cel pe care l-am văzut şi la Royole pe FlexPai. Acesta pare să ofere un display care se mulează pe exteriorul dispozitivului atunci când este închis, oferind tot timpul acces la cele două părţi ale ecranului. La interior sau… „pe spate” nu există un display secundar. Practic, această soluţie este mai ieftină de produs şi probabil că va ajuta la conservarea energiei din acumulator şi la realizarea unui dispozitiv mai subţire.

Galerie foto

În desenele OPPO sunt evidente şi alte câteva elemente precum camerele foto de pe spate şi de pe partea din faţă, difuzorul pentru apeluri, butoanele de volum şi power, dar şi margini neobişnuit de mari în jurul display-ului pentru anul 2018. Se pare că dispozitivele pliabile vor trebui să ia de la zero toată povestea cu design-ul şi să ajungă să renunţe la marginile din jurul display-ului în timp.

Desigur, atunci când OPPO dezvoltă o tehnologie, compania-soră OnePlus va beneficia de asemenea de aceasta. În ultimii câţiva ani, design-urile OPPO au fost cu succes adaptate la modelele OnePlus, deci un dispozitiv pliabil din gama „Never Settle” nu ar fi tocmai ieşit din comun. Mai ales în condiţiile în care dispozitivele similare ale concurenţei sunt aşteptate la preţuri de peste 1.500 de euro, un dispozitiv pliabil la jumătate de preţ ar putea să fie produsul care să valideze această nouă piaţă.

Rămâne doar să aşteptăm anunţurile în primăvara şi pe parcursul anului viitor din partea tuturor companiilor importante de pe piaţa de mobile. 2019 se anunţă deja a fi un an interesant.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult