Oppo promite trei ani de actualizări pentru seria Find X3

09.05.2021
Oppo promite trei ani de actualizări pentru seria Find X3

Producătorul chinez Oppo este prezent de numai câțiva ani pe piața din Europa, dar a reușit într-un timp foarte scurt să devină un producător important la nivel global. Totuși, compania se lovește de aceleași probleme pe care le-au întâmpinat și alți producători mari de telefoane în ultimii ani: necesitatea de a oferi suport software pe perioade mai lungi. În timp ce Apple și Samsung par să conducă atât piața cât și perioada în care telefoanele lor primesc actualizări, restul încă nu promit mai mult de două update-uri de sistem. Oppo face acum însă eforturi în această direcție, promițând trei ani de actualizări.

Compania Oppo va oferi două actualizări de sistem și trei ani de actualizări de securitate

Trei ani de update-uri nu este ceva foarte impresionant în 2021. Samsung deja a promis câte patru ani de actualizări de securitate pentru telefoanele sale de top, iar multe vor primi câte trei ani de update la cel mai recent Android. De altfel, sunt și alți producători, precum Xiaomi, care oferă update-uri pentru telefoane mai vechi. Apple oferă deja de mai mult timp câte cinci sau șase ani de actualizări de iOS pentru dispozitivele sale.

Oppo promite însă doar trei ani de actualizări de securitate, nu de actualizări de sistem. De altfel, compania spune că primele telefoane care vor primi suport extins de trei ani vor fi cele din seria Oppo Find X3. Vorbim despre Find X3 Neo, Find X3 Lite, Find X3 și Find X3 Pro. Vechile Find X2 sau alte serii mid-range nu vor primi același tratament.

Cu siguranță acesta este doar un început, probabil și alte modele noi de telefoane de la Oppo urmând să primească un tratament similar. Se pare însă că, intern, compania încă nu a stabilit concret dacă va rămâne la trei ani sau dacă ar putea extinde la patru ani, așa cum face Samsung. Totuși, poate să se angajeze public doar la un ciclu de actualizări de trei ani și doar pentru seria sa de top.

sursa: Android Planet, via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult