Oppo Reno 8 ar putea fi primul telefon lansat cu chipset Snapdragon 7 Gen 1

14.04.2022
Oppo Reno 8 ar putea fi primul telefon lansat cu chipset Snapdragon 7 Gen 1

Oppo Reno 8, telefonul care împrumută aproape în totalitate din design-ul lui OnePlus 10 Pro, ar putea fi unul dintre telefoanele cele mai interesante din această perioadă. Nu numai că va fi unul dintre modelele care folosesc procesorul proprietar MariSilicon X pentru procesare foto și video, dar ar putea fi primul telefon de pe piață care vine echipat cu un chipset nou de la Qualcomm: Snapdragon 7 Gen 1.

Oppo Reno 8 ia locul modelului OnePlus 10 „standard” în piață

Modelul Snapdragon 7 Gen 1 este mid-range-ul superior al companiei Qualcomm pentru 2022, care înlocuiește modelele 778 și 780G de anul trecut. Acesta ar putea oferi însă performanță similară cu cea a unui flagship de anul trecut, iar alături de procesorul de imagine de la Oppo, ar putea oferi funcții aproape complete de high-end, pe un dispozitiv de medie.

Având în vedere că Oppo Reno 8 arată foarte mult la exterior cu ceea ce ne-am aștepta de la un model OnePlus, este ușor de intuit că acesta a fost dezvoltat inițial ca parte a seriei OnePlus 10, însă pe parcurs a fost mutat în portofoliul Oppo. În afară de chipset-ul de medie, specificațiile acestui model, care au scăpat deja pe internet, sunt aliniate la ceea ce oferea OnePlus anterior pe modelele non-Pro.

Avem astfel un chipset Snapdragon 7 Gen 1, ecran OLED de 6,55” plat la 120 Hz, memorie DDR5, stocare UFS 3.1, cameră de 50 megapixeli principală și alte două camere secundare, de 8 și 2 megapixeli. De asemenea, sistemul de încărcare SuperVOOC la 80W este la fel ca pe OnePlus 10 Pro.

Seria Oppo Reno8 va integra și alte modele cu configurații mai modeste, probabil echipate cu chipset-uri MediaTek. Aceasta ar putea debuta luna viitoare în China și probabil că va ajunge în toamnă în Europa. Odată cu lansarea flagship-ului Oppo Find X5 Pro, brandul chinez abia a adus în Europa modelul Reno 7 Lite. Cu siguranță nu vom vedea o lansare Reno 8 în viitorul foarte apropiat atât de aproape de acesta.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult