Oppo va folosi un nou senzor Sony de top pentru seria flagship Find X3

28.12.2020
Oppo va folosi un nou senzor Sony de top pentru seria flagship Find X3

Se pare că Oppo este acum noul partener Sony pentru debutul unor senzori foto performanți, după ce Huawei a servit acest rol în ultimii câțiva ani. Cele două companii au lansat săptămâna trecută un senzor high-end, Sony IMX766, cu rezoluție de 50 megapixeli, odată cu noul Reno5 Pro+, dar urmează să aducă pe piață încă un senzor, și mai performant, dedicat seriei flagship. Astfel, odată cu următorul model Oppo Find X3, vom vedea un nou senzor foto ultra performant de la producătorul japonez, pe care probabil îl vom vedea apoi de-a lungul anului 2021 și pe alte modele.

Cele două companii nu sunt la prima colaborare de acest gen

Este vorba despre un nou senzor tot din seria 700. Acesta se numește Sony IMX789, un model care va păși în urma modelului IMX689 de anul trecut, care a debutat tot pe un dispozitiv Oppo de top: Find X2 Pro. La acel moment, modelul IMX689 a fost exclusiv acestui telefon și beneficia de rezoluție de 48 megapixeli cu ISO nativ dual, atât pentru fotografie în lumină naturală, cât și pentru fotografie în lumină slabă.

Având în vedere tendința de a crește rezoluția de la an la an, ne putem aștepta ca noul senzor de la Sony să ofere o rezoluție chiar mai mare de 48 megapixeli. Deja senzorul IMX766 vine cu 50 megapixeli, iar concurența din piață oferă deja 64 sau chiar 108 megapixeli pe camerele telefoanelor.

Din păcate, nu știm foarte multe detalii despre noul senzor și nici despre noua serie flagship Find X3. În 2020, compania a lansat Find X2 și X2 Pro, două modele high-end. Totuși, tendința din industrie este să vedem câte trei dispozitive din fiecare gamă, deci ne putem aștepta să primim și un Find X3 Pro+. Din acest motiv, nu ne putem aștepta ca senzorul IMX789 să fie disponibil pe toate modelele.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult