Oppo X2 Pro sparge mai multe recorduri: cel mai performant, cea mai bună cameră, cel mai bun ecran şi încărcare foarte rapidă

10.03.2020
Oppo X2 Pro sparge mai multe recorduri: cel mai performant, cea mai bună cameră, cel mai bun ecran şi încărcare foarte rapidă

Săptămâna trecută, producătorul chinez Oppo a lansat noile modele X2 şi X2 Pro, noile sale „flagship-uri” pentru anul 2020 şi totodată telefoanele care ar trebui să propulseze acest brand în rând cu alte companii din segmentul premium. Se pare însă că acestea nu sunt doar telefoane foarte bine dotate, ci sunt şi foarte performante, modelul Oppo X2 Pro stabilind mai multe recorduri, cu care Oppo nu se sfieşte să se laude.

Acesta este unul dintre puţinele smartphone-uri echipat cu Snapdragon 865 de pe piaţă, deci este greu să stabilim care este cea mai performantă implementare de până acum, însă scorul de 637.099 puncte în testul AnTuTu sugerează că Oppo Find X2 Pro a reuşit să spargă toate barierele de performanţă pe care le aveam până acum pe piaţa de telefoane mobile.

Totodată, Oppo X2 Pro este primul dispozitiv de pe piaţă livrat cu un ecran cu rezoluţie QHD+ şi refresh rate de 120 Hz, care a reuşit să surprindă chiar şi echipa DisplayMate, care i-a acordat un scor A+, cel mai mare posibil, acest model doborând 12 recorduri anterioare. La capitolul cameră foto, DxOMark a acordat un scor egal cu cel obţinut cu doar câteva săptămâni în urmă de Xiaomi Mi 10 Pro, de 124 de puncte, lucru care l-a pus pe primul loc în top.

În cele din urmă, Oppo se laudă cu cea mai rapidă încărcare de pe un smartphone: VOOC 2.0 la 65W. Telefonul este livrat cu un adaptor de priză imens în comparaţie cu cel al altor dispozitive, însă încărcarea rapidă de acest gen se poate face exclusiv cu acest adaptor. Sunt slabe şanse să porţi un încărcător aşa mare şi greu după tine într-o geantă mică sau o borsetă. Dimensiunile sale sunt apropiate de cele ale laptop-urilor moderne.

Desigur, toate acestea vin la un preţ foarte piperat. Oppo nu a lansat foarte multe dispozitive foarte scumpe în trecut, însă Oppo X2 Pro va intra pe piaţă la 1.200 euro, într-o variantă cu 12 GB RAM şi 512 GB stocare, cât şi cu modem 5G integrat. În comparaţie, pentru o configuraţie cu 512 GB stocare şi 5G, Samsung cere cu 400 euro în plus pentru S20 Ultra. Acel model are însă 16 GB RAM faţă de 12 GB, însă diferenţa în utilizare va fi insesizabilă, întrucât foarte puţini utilizatori vor folosi atât de multe aplicaţii pentru a ocupa 12 GB.

Lansarea în magazine a modelelor Oppo X2 şi X2 Pro este aşteptată în luna mai.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult