Pagina de produs Galaxy S21 FE, activată pe site-ul Samsung înainte de lansarea oficială

06.12.2021
Pagina de produs Galaxy S21 FE, activată pe site-ul Samsung înainte de lansarea oficială

Galaxy S21 FE a avut deja parte de multiple amânări și chiar anulări, toate pe zvonuri. Între timp, Samsung tocmai a confirmat că lansarea va avea loc, curând.

Noul model FE încă are șanse să-și facă loc pe lista cumpărăturilor de sărbători pentru fanii Samsung, alternativa low-cost a modelului S21 venind cu același chipset Snapdragon 888, dar într-o configurație optimizată pentru preț ceva mai redus.

Apărută pentru scurt timp pe site-ul Samsung, pagina de produs dedicată lui Galaxy S21 FE vine în confirmarea așteptărilor pentru organizarea evenimentului de lansare în viitorul apropiat.

Identificată cu numele de model SM-G990E/DS, aceasta pare să fie varianta S21 FE cu chipset Exynos 2100, destinată pentru piețele de desfacere din Orientul Mijlociu.

Galaxy S21 FE

Potrivit informațiilor obținute din surse neoficiale, Galaxy S21 FE folosește un ecran Super AMOLED de 6,4” cu rezoluție Full HD+ (2340 x 1080 pixeli) și rată de refresh la 120Hz. Acest ecran este diferit atât de cel de pe S20 FE, care avea 6,5”, cât și de cel de pe S21, care are o diagonală de 6,2”. Dimensiunile acestuia ating astfel 155,7 x 74,5 x 7,9 mm, fiind puțin mai compact decât modelul FE de anul trecut. La interior, noul telefon dispune fie de chipsetul Snapdragon 888, sau Exynos 2100. Probabil că în Europa și SUA, Samsung va livra soluția Exynos de creație proprie.

Galaxy S21 FE vine cu o configurație triple-camera de 12MP+12MP+8MP. Senzorul principal obține rezoluția enunțată folosind procedeul de binning, extrapolând dintr-o rezoluție nativă superioară, pentru reducerea nivelului de zgomot și optimizarea în ansamblu a calității imaginii. Astfel, senzorul ultra-wide va putea fi comutat fără a schimba rezoluția selectată, diferența de calitate a imaginii fiind aproape insesizabilă în condiții de iluminare adecvate. Modul de filmare va permite selectarea rezoluției 4K/60fps, rămânând de văzut dacă vor mai exista diferențe pe partea de stabilizare a imaginii, comparat rezoluției 4K/30fps.

Telefonul este susținut cu un acumulator de 4500 mAh, care suportă încărcare rapidă de 25W atât în modul wireless, cât și prin USB-C.

Versiunile de culoare pregătite sunt roz, verde, alb și negru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult