Piața mondială de smartphone-uri a crescut în primul trimestru din 2024. China amenință pozițiile Samsung și Apple

16.04.2024
Piața mondială de smartphone-uri a crescut în primul trimestru din 2024. China amenință pozițiile Samsung și Apple

Conform celui mai recent raport emis de agenția Canalys, piața mondială a telefoanelor mobile inteligente (smartphone) a crescut în primul trimestru din 2024 cu nu mai puțin de 11% față de ultimele trei luni ale anului precedent, o performanță surprinzătoare, posibilă grație climatului economic favorabil din această perioadă.

smartphone canalys
Foto: Canalys

După cum știam deja, Samsung și-a recăpătat poziția de lider în privința numărului de unități de smartphone-uri livrate în primul trimestru din 2024, gratie succesului de care se bucură seria Galaxy S24 și funcțiile sale Galaxy AI bazate pe inteligență artificială. Apple s-a clasat pe locul secund în acest clasament, cu 16% din piață (față de cei 20% ai companiei sud-coreene), iar chinezii de la Xiaomi au ocupat locul al treilea în top, cu 14% din piață, grație succesului înregistrat de seria Redmi Note 13 în segmentul entry-level.

Producătorul chinez Transsion Holdings, care operează brand-uri mai puțin cunoscute precum Tecno, Infinix sau Itel, a făcut un salt imens, clasându-se pe locul al patrulea, cu o cotă de piață de aproximativ 10%. Clasamentul este completat de o altă companie chinezească – Oppo –, care a înregistrat o cotă de piață de 8% în primul trimestru din 2024.

smartphone canalys
Foto: Canalys

Sursa: Canalys New Room

Urmărește Go4IT.ro pe Google News