Pixel 2 listat în baza de date FCC. Acesta pare să fie din nou produs de HTC

16.08.2017
Pixel 2 listat în baza de date FCC. Acesta pare să fie din nou produs de HTC

FCC, comisia care se ocupă cu aprobarea pentru comercializare a dispozitivelor electronice în Statele Unite ale Americii, a listat detalii despre următorul model de smartphone Pixel de la Google. Momentan doar varianta standard a telefonului este prezentă în baza de date, oferind câteva detalii noi despre acesta. Având în vedere că majoritatea informaţiilor de până acum au fost orientate către modelul Pixel 2 XL, acestea sunt binevenite.

În primul rând, listarea FCC confirmă faptul că HTC este din nou producătorul acestui model Pixel. Acesta este dezvoltat sub numărul de model NM8G011A şi va fi echipat cu Android 8.0.1 din fabrică. Aceste detalii nu sunt tocmai surprinzătoare, întrucât diverse leak-uri au sugerat că telefonul va fi lansat alături de Android O şi că va fi produs în fabricile HTC. Se pare că versiunea software a modelului testat de FCC este la zi cu actualizările de securitate, 5 august fiind data la care acesta a primit ultimul update.

Alte detalii interesante sunt componentele hardware. Acesta va fi echipat cu un procesor MSM8998 de la Qualcomm, care ar putea fi Snapdragon 835 sau modelul actualizat care se zvonea că va fi lansat în această toamnă, Snapdragon 836. De asemenea, ştim că modelul testat vine echipat cu 64 GB stocare internă şi că va beneficia de funcţionalitate „Active Edge” care pare să fie o tehnologie similară cu Edge Sense-ul de pe HTC U11, care adaugă control prin intermediul strângerii marginilor telefonului.

Zvonurile afirmă că Pixel 2 de la Google va beneficia de un display de 4,97” cu rezoluţie Full HD, 4 GB memorie RAM şi că va renunţa la jack-ul de căşti. Detaliile complete despre Pixel 2 şi Pixel 2 XL vor fi dezvăluite cel mai probabil în viitorul foarte apropiat, întrucât Google se pregăteşte deja de lansarea versiunii 8.0 de Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult