Pixel Fold va folosi o cameră mai veche, dar un sistem de operare modern: Android 12L

05.11.2021
Pixel Fold va folosi o cameră mai veche, dar un sistem de operare modern: Android 12L

Zvonurile despre un telefon pliabil de la Google există de mai multă vreme, dar abia acum primim niște detalii mai consistente despre acesta. Se pare că telefonul „Pixel Fold” există, însă este bazat mai degrabă pe planuri mai vechi, iar Google nu le va modifica acum, chiar dacă telefonul nu a fost anunțat sau lansat pe piață. Astfel, camera foto și alte elemente vor fi mai degrabă inspirate de dispozitive precum Pixel 5 decât noile modele Pixel 6.

Pixel Fold nu va beneficia de camerele de pe modelele Pixel 6

Conform 9to5Google, noul telefon Pixel Fold nu va folosi sistemul de camere nou, care folosește senzori mai mari și mai performanți. În locul senzorului de 50 megapixeli de pe Pixel 6, Google va apela la vechea cameră de pe Pixel 5. Se pare că dimensiunile ridicate ale noilor componente nu pot fi „înghesuite” într-una dintre jumătățile dispozitivului pliabil. Zvonurile vorbesc despre un senzor Sony IMX386 de 12 megapixeli pentru camera ultra-wide și despre un senzor IMX363  pentru camera principală, aceeași de pe Pixel 3, 4 și 5.

Aceste informații au fost descoperite în aplicația Google Camera, care include referințe la noul hardware. Telefonul va integra și alte două camere, ambele frontale de 8 megapixeli, care probabil că vor fi folosite pentru selfie-uri și apeluri video. Aceasta pare să fie aceeași pe care o întâlnim pe modelul Pixel 6 „standard”.

Codul aplicației de cameră sugerează și faptul că Google va lansa acest telefon cândva în 2022. Totuși, anul viitor vom avea probabil pe piață mai multe modele pliabile de la alți producători, precum Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo sau TCL. Toate aceste companii au lansat sau prezentat concepte cu telefoane pliabile în ultimele luni și probabil că vor aduce noi modele de acest gen pe piață în cursul anului viitor.

Referitor la ecran, acesta va integra două paneluri, ambele capabile să afișeze imagini la 120 Hz. Acesta ar putea fi însă primul dispozitiv echipat cu Android 12L, versiunea pentru tablete și dispozitive cu ecrane mari a sistemului de operare Google. Compania a promis lansarea acestui software cândva în prima parte a anului următor, ceea ce ar sugera că aceasta ar putea coincide cu lansarea noului telefon pliabil.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult