Pixel şi Pixel XL rămân fără suport software. Vor mai primi un ultim update

06.11.2019
Pixel şi Pixel XL rămân fără suport software. Vor mai primi un ultim update

Originalele dispozitive Google Pixel „1” sunt pe cale să îşi primească ultimul update. Compania a confirmat că ultimul pachet de actualizare, care va fi concentrat pe securitate şi pe câteva reparaţii de ultim moment, va fi lansat în luna decembrie pentru Pixel şi Pixel XL, după care suportul software activ încetează complet. Cei care încă nu au făcut upgrade de la acel model ar trebui însă să fie mulţumiţi, întrucât Google chiar şi-a depăşit promisiunile iniţiale cu această serie.

Pixel şi Pixel XL au împlinit trei ani în luna octombrie a acestui an. Teoretic, aici trebuia să se traseze linia de suport software, însă Google a decis să mai livreze câteva update-uri. În primul rând, aceste dispozitive au primit actualizare la Android 10, ceva ce nu era tocmai „în program” iniţial. Google a promit la lansarea dispozitivelor din octombrie 2016 că va oferi 2 ani de actualizări de sistem de operare şi trei ani de actualizări de securitate.

Actualizarea de zilele trecute pentru certificatele de securitate pentru platforma Android pentru luna noiembrie nu a venit pe Pixel şi Pixel XL, aşa cum era de aşteptat. Totuşi, Google a confirmat pentru The Verge că aceste telefoane mai au un update în pregătire. Acesta va fi livrat cu toate certificările de securitate pentru luna noiembrie, cât şi pentru luna decembrie, alături de alte câteva îmbunătăţiri, probabil la nivelul sistemului de operare.

Android 10 rămâne astfel ultimul software de pe dispozitivele Pixel 1, care din păcate pe termen lung vor deveni din ce în ce mai „nesigure” ca dispozitive de folosit în anumite domenii, precum cel corporate, întrucât fără actualizările de securitate lunare sau trimestriale, acestea ar putea fi vulnerabile unor atacuri care ar putea fi descoperite în 2020 sau mai târziu.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult