POCO C40 este un telefon de buget cu chipset JR510, produs de o companie chineză

14.06.2022
POCO C40 este un telefon de buget cu chipset JR510, produs de o companie chineză

POCO, brandul de budget de la Xiaomi, a anunțat un telefon din gama entry-level, care vine cu un procesor foarte neobișnuit. Modelul POCO C40 se lansează în Vietnam peste câteva zile și are la bază un chipset JR510, produs de compania chineză JLQ Technology, cu sediul în Shanghai, China. Acesta este unul dintre puținele smartphone-uri de pe piață care nu este bazat pe un procesor produs de Qualcomm, MediaTek sau Unisoc.

Noul POCO C40 folosește un chipset produs de JLQ Technologies

POCO C40 este unul dintre cele mai ieftine modele ale brand-ului secundar de la Xiaomi. Acesta folosește componente de bază, precum un ecran LCD de 6,71” cu rezoluție HD+, beneficiază de configurație internă cu 4 GB memorie RAM și 64 GB stocare, iar procesorul său JR510 octa-core este construit pe un proces de fabricație mai vechi, pe 11nm. Totuși, acesta beneficiază de structură big.LITTLE, cu patru nuclee mai performante la 2 GHz și alte patru eficiente la 1,5 GHz.

Conform informațiilor disponibile în prezent, procesorul JR510 de la JLQ Technology ar fi un concurent pentru Snapdragon 450 și MediaTek Helio G35. Astfel, vorbim despre un smartphone nu foarte performant, dar nici foarte scump.

JLQ Technologies JR510

Cu un acumulator de 6.000 mAh și încărcare la 18W, POCO C40 ar trebui să ofere autonomie foarte bună, având în vedere configurația internă, iar la un preț echivalent cu 150 de dolari, va fi o recomandare ușoară pentru un telefon pentru copii sau pentru cei care au bugete foarte limitate.

Din păcate, nu știm când sau dacă va fi lansat în afara Vietnamului. Momentan, POCO C40 este programat pentru lansare pe data de 17 iunie în această regiune și nu a fost confirmat pentru lansare în alte țări.

Cel mai interesant aspect al acestui telefon rămâne însă procesorul de la JLQ Technology. Până acum, dintre companiile chineze, doar Huawei și Unisoc s-au remarcat în piață cu procesoare proprietare pentru smartphone-uri.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult