Poco F3, un nou „flagship killer”, este pregătit pentru lansare globală

02.03.2021
Poco F3, un nou „flagship killer”, este pregătit pentru lansare globală

Poco F3 este versiunea non-asiatică a seriei Redmi K40, oferind aproape același dotări la un preț ceva mai mare.

Redmi K40, vine cu un procesor Snapdragon 870, 12 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă. Camera foto dispune de un senzor Sony IMX582, de 48 megapixeli. Configurația foto este completată cu o cameră ultrawide de 8mp, cameră macro de 5MP și cameră frontală de 20MP. Este așteptat ca și Poco F3 să preia aceste caracteristici, dar spre deosebire de asiatici, europenii primesc și o versiune cu 6GB/128GB memorie, producătorul încercând să tragă astfel prețul în jos.

Poco F3

Fiind vorba de SD 870, conectivitatea 5G nu va lipsi (doar banda sub-6GHz este suportată), chiar dacă performanțele nu sunt chiar la nivelul unui flagship veritabil.

Ecranul este de tip AMOLED, panoul furnizat de Samsung având diagonală 6,67”, rezoluție Full HD+ și refresh rate de 120 Hz. Protecția anti-zgârieturi este asigurată cu sticlă Gorilla Glass 5.

Acumulatorul de 4.250 mAh suportă încărcare rapidă la 33W în modul USB-C. Lista dotărilor este completată cu suport Wi-Fi 6, senzor infraroșu și difuzoare stereo cu Dolby Atmos.

Xiaomi va livra noul Poco F3 împreună cu versiunea Android 11, în interpretare MIUI 12. Din păcate, prețul și calendarul exact de lansare nu sunt cunoscute, deocamdată. Putem aștepta că seria să includă și un model Pro, respectiv Pro+, după exemplul seriei Redmi K40.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult