Xiaomi a lansat POCO F1, cel mai ieftin telefon cu hardware high-end

22.08.2018
Xiaomi a lansat POCO F1, cel mai ieftin telefon cu hardware high-end

Xiaomi a dezvăluit astăzi în mod oficial noul său brand de smartphone-uri POCO. Acesta operează în India cu o echipă separată de dezvoltare şi promovare, legăturile cu Xiaomi fiind fructificate în producţia propriu-zisă a dispozitivelor, întrucât pot beneficia de costurile reduse ale companiei mamă, care cumpără volume mari de piese. Astfel, primul său smartphone, POCO F1 (sau POCO PHONE) vine pe piaţă la un preţ incredibil de mic, în ciuda faptului că poate fi considerat „cel mai puternic telefon de pe piaţă”, cu scoruri foarte mari în testele sintetice.

Preţul lui POCO F1 începe de undeva de la 300 de dolari americani, însă nu ai crede asta dacă te-ai uita strict pe specificaţiile tehnice. Telefonul are la bază un chipset Snapdragon 845, cel mai puternic model produs de Qualcomm şi accesibil de producătorii de dispozitive cu Android şi vine în variantă de bază cu 6 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare intern. Alături de această configuraţie, POCO va oferi modelul F1 şi în varianta 6 GB + 128 GB, cât şi într-o variantă de top 8 GB + 256 GB. Toate aceste variante vor fi construite folosind sticlă pe partea din faţă şi un capac din policarbonat pe spate.

Cei care vor un telefon ceva mai robust pot opta pentru POCO F1 Armoured Edition, care foloseşte configuraţia de top, cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare, alături de o carcasă realizată din kevlar. Acest lucru nu înseamnă că telefonul va fi rezistent la gloanţe, ci doar că sunt şanse mai mici să vedem capacul de pe spate spart la un impact cu solul. De asemenea, textura caracteristică acestui material oferă o senzaţie diferită în utilizare.

POCO F1 vine echipat şi cu un display de 6,18” cu rezoluţie Full HD+  pe format 18,7:9, cu un decupaj pronunţat în partea de sus, similar cu cel de pe iPhone. Spre diferenţă de alţi producători, cei de la POCO au decis să integreze aici un sistem de autentificare infraroşu care foloseşte un algoritm de recunoaştere facială funcţional inclusiv pe întuneric. Spre diferenţă de cel Apple, care foloseşte lasere, acesta este mult mai ieftin de implementat. Tot aici se regăseşte şi camera principală cu rezoluţie de 20 megapixeli.

La capitolul foto, POCO F1 vine echipat cu acelaşi sistem de camere duale pe partea din spate pe care l-am întâlnit şi pe Xiaomi Mi 8. Este vorba despre un sistem 12 + 5 megapixeli cu funcţie portret şi blitz dual-LED. Sub cele două camere găsim şi un senzor de amprentă, chiar dacă recunoaşterea facială pare să fie modul preferat de POCO pentru autentificare.

Cu un acumulator de 4.000 mAh cu încărcare rapidă, mufă USB Type-C şi jack audio, hardware de top şi interfaţa MIUI 9.6 din fabrică, bazată pe Android Oreo 8.1, sunt puţine lucruri pe care POCO F1 nu le are (deja a fost promis update la MIUI 10, bazat pe Android 9.0 Pie). Probabil că o construcţie din materialele premium ar fi o caracteristică care lipseşte, apoi rezistenţa la apă şi praf şi în cele din urmă încărcarea wireless. Totuşi pentru nivelul de tehnologie şi performanţă oferit la un preţ atât de mic, acestea ar putea fi aspecte peste care mulţi pot cu uşurinţă să treacă.

Întrucât anunţul oficial a fost făcut în India, preţurile prezentate de POCO în cadrul conferinţei de prezentare sunt exprimate în rupii astfel: POCO F1 (6GB+64GB) – ₹20,999, POCO F1 (6GB+128GB) – ₹23,999, POCO F1 (8GB+256GB) – ₹28,999 şi POCO F1 Armoured Edition (8GB+256GB) – ₹29,999. Acestea sunt echivalente cu 260, 300, 360, respectic 370 de euro, făcând acest model cel mai ieftin dispozitiv echipat cu Snapdragon 845 din lume.  Conform informaţiilor disponibile în acest moment, POCO F1 urmează să se lanseze în India, urmând apoi să apară şi în magazinele din restul lumii.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult