Preşedintele Sharp susţine că Apple va produce iPhone-uri cu display OLED

31.10.2016
Preşedintele Sharp susţine că Apple va produce iPhone-uri cu display OLED

iPhone 7 abia a ajuns în magazine de puţin peste o lună, iar anumite modele sunt în continuare foarte greu de găsit pe stoc şi deja au început să apară zvonurile despre următoarea generaţie de smartphone-uri de la Apple. De data aceasta, sursa informaţiilor este chiar Tai Jeng-wu, preşedintele Sharp şi membru al consiliului directorial de la Foxconn, compania care se ocupă cu asamblarea tuturor dispozitivelor Apple.

Jeng-wu susţine că Apple va trece în viitorul foarte apropiat de la display-uri LCD, pe care le-a folosit încă de la prima generaţie de iPhone, la display-uri OLED. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui discurs de acceptare a titlului de doctorant onorific din partea universităţii Tatung, pe care a absolvit-o. Acesta a criticat modelele actuale de iPhone pentru lipsa inovaţiei în ultimii câţiva ani, însă consideră că situaţia în care Apple se află acum poate avea şi un aspect pozitiv, reprezentând o oportunitate pentru a lansa pe piaţă ceva care să transforme din nou această gamă de produse.

Apple a folosit în trecut panouri pentru display produse atât de Sharp, cât şi de LG, însă în acest moment niciuna dintre companii nu poate fi considerată importantă pe piaţa de display-uri OLED. Samsung este liderul acestei pieţe şi este foarte posibil ca iPhone 7S/8 (sau oricum se va numi modelul de anul viitor) să folosească panouri produse de compania coreană.

Tai Jeng-wu nu a confirmat dacă Apple plănuieşte să integreze display-uri OLED în modelul de anul viitor, însă a dezvăluit în interviurile care au urmat discursul că Sharp se pregăteşte să mărească producţia de display-uri de acest gen în viitorul apropiat. De asemenea, acesta a reiterat faptul că că Sharp construieşte o fabrică pentru display-uri OLED în Japonia şi că ar putea pune bazele uneia şi în Statele Unite în cazul în care clienţii săi importanţi (Apple) ar avea nevoie de producţie pe teritoriul Americii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult